hyvä salietiketti

Millainen on salietiketti?

On olemassa tiettyjä asioita, jotka eivät vain kuulu salietikettiin. Nämä asiat usein myöskin ärsyttävät muita salilla kävijöitä. Katso onko salillasi ihmisiä, jotka eivät osaa etikettiä noudattaa. Tarkista myös, ettet vain itse ole salisi häirikkö.

Likaisien kenkien käyttölikaiset lenkkarit

Likaiset kengät saavat sinut näyttämään välinpitämättömältä. Ne saavat myös salin jossa käyt näyttämään likaiselta. Lisäksi pienipalkkainen siivooja joutuu tekemään liikaa töitä. Pese siis kenkäsi tai osta uudet, jos ne ovat todella likaiset.

Ylpeily

Jotkut haluavat näyttää muille, että kyllähän sitä rautaa nousee. Välillä erityisesti steroidien käyttäjät kokevat tarvetta tälle. Eikä se ole mikään ihme, sillä on ihan ymmärrettävää, että alkaa harmittamaan, jos tulokset eivät kauheasti parane, vaikka on täyttänyt suonensa myrkyillä. Älä kuitenkaan esittele muille, että kuinka paljon saat nostettua. Keskity mieluummin tekemään liikkeet oikein. Silloin hyödytkin ovat suuremmat.

Älä kilpaile tuntemattomien kanssa

Oletko koskaan huomannut, että siihen viereiseen penkkiin asettuu jannu, joka laittaa hieman enemmän painoa tankoon, kuin sinä. Sattumalta, kun aloitat sarjasi, niin tämä kaverikin aloittaa. Ja kas, tekeepähän hän rivakasti nostoja. Juuri hieman nopeampaa kuin sinä. Wow, ällistyt hänen voimatasoistaan. Ei, et ällisty. Kuka muka oikeasti kilpailee salilla tuntemattomien ihmisten kanssa?

Älä vie liikaa tilaa

Jotkut uskovat olevansa muiden yläpuolella, ja sen ansiosta he usein myös uskovat olevansa oikeutettuja viemään muilta tilaa. ”He” saattavat olla käyneet kyseisellä salilla heti avajaisista lähtien. Tai sitten he ovat vain yksinkertaisesti isompia, kuin sinä. Totuus on kuitenkin se, että nämä ihmiset elävät fantasia-maailmassa, jos he kuvittelevat ansaitsevansa enemmän tilaa, kuin muut. Jos huomaat, että sinut ajetaan nurkkaan, niin tulee sinun vallata oma tilasi takaisin. Älä kuitenkaan mene niin lähelle, että häiritset muiden treeniä, koska silloin sinä olet se, joka elää omassa maailmassaan.

Niskaan hengittäminen

On todella rasittavaa, kun huomaat jonkun hengittävän niskaasi, hänen odottaessa, että lähdet pois laitteeltasi. Salietiketin hallitsevat ihmiset kysyvät tässä tapauksessa, että ”paljonko sulla on vielä sarjoja jäljellä?” ja ”voinko tehdä välissä?”. He myös osaavat odottaa hyvän välimatkan päässä, eivätkä häiritse muita.

Virtuaali punttaajatkännykän käyttö salilla

Mitä järkeä on mennä salille, jos muut eivät tiedä sinun käyneen siellä? Jotkut tuntevat pakonomaista tarvetta jakaa sali kokemuksensa Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa ja Snapchatissä. Se on kuitenkin todella rasittavaa muille somen käyttäjille. Kaikki myös tietävät, että lusmuilet vaan siellä salilla, joten nyt loppuivat salipäivitykset. Ok?

Jatkuu seuraavalla sivulla –>