salilla käyminen 20-vuotiaana

7 syytä, miksi salilla käyminen kannattaa aloittaa nuorena

Hyvä kunto, voimakas– ja lihaksikas keho eivät varmasti haittaa parikymppistä miestä kumppanien etsimisessä. Usko tai älä, on kuitenkin olemassa paljon tärkeämpiäkin syitä, miksi sinun tulisi mennä salille ja treenata itsesi kuntoon ollessasi vielä nuori. Katso alta seitsemän tärkeintä aloittaa salilla käyminen jo nyt.

1. Opit hyviä tapoja

Ruuan käytön oppiminen ja vaativat harjoitukset auttavat kehoasi toimimaan täydellä kapasiteetilla. Tulevina vuosikymmeninä voit säästyä monilta ikäviltä terveysongelmilta, kuten korkealta verenpaineelta ja sydänsairauksilta, jos olet aloittanut saliharrastuksen jo nuorena.

Terveellisen elämän opettelu on 20-vuotiaana monin kerroin helpompaa, kuin kolme- tai neljäkymppisenä. Sinun ei kaksikymppisenä tarvitse muuttaa koko elämäntyyliäsi, jotta voisit elää terveemmin. Nuorena onkin helpompi opetella uusia asioita ja aloittaa salilla käyminen, kuin vanhana. Kun opettelet terveet tavat jo nuorena, voit käyttää niitä myös elämän muillakin osa-alueilla. Niin teki myös Arnold Schwarzenegger, joka rakensi salilta opittujen taitojen pohjalle elokuvauran ja pääsi jopa Kalifornian kuvernööriksi.

2. Teet paremman ensivaikutelman

Työnantajat huomaavat selvän eron hyvässä kunnossa olevasta ja huonokuntoisesta ihmisestä. Oli hän sitten puvussa, tai raksavaatteissa, niin hyvän kunnon omistavaa ihmistä pidetään paljon ahkerampana ja motivoituneempana, kuin pulleata kynäniskaa. Salilla käyminen voi auttaa sinua saamaan työpaikan tai unelmiesi naisen. Miksi siis jättäisit sen väliin?

3. Olet tuottavampiterveellinen elämä tarvitsee terveellistä ruokaa

Physiology & Behavior -lehden tutkimuksessa tuli ilmi, että epäterveellistä ruokaa syövät ihmiset ovat väsyneempiä ja laiskempia. Population Health Management -lehden tutkimuksessa huomattiin myös, että epäterveellisiä tapoja harjoittavat ihmiset eivät ole yhtä tuottavia työpaikalla kuin terveellisesti elävät. Salilla käynti tekee sinusta siis tuottavamman yksilön ja mikäli olet yrittäjä, näkyy tämä suoraan palkkapussisssasi.

4. Opit epäonnistumaan

Jatkuva isompien painojen tavoittelu ja vielä yhden toiston yrittäminen tuottavat sinulle monia epäonnistumisia matkallasi tavoitteeseesi. Epäonnistumiset ovat kuitenkin menestyksen perusta.

Ensimmäisenä kehonrakentaja oppii, että epäonnistuminen on hyväksi. Kun et enää jaksa tehdä toistoa loppuun, voit olla varma, että lihaksesi kasvavat. Menestyksekkäätkin ihmiset ovat kokeneet monia epäonnistumisia. Donald Trump on tehnyt ties kuinka monta konkurssia, mutta nykyään hän on silti miljardööri. Älä siis itke epäonnistuessasi, vaan ota siitä opiksesi. Sen oppimisesta on paljon hyötyä elämän muilla osa-alueilla.

5. Saat itsevarmuutta

Kova harjoittelu ja terveellisesti syöminen tulevat täyttämään sinut itsevarmuudella, ja auttavat sinua saavuttamaan muutkin tavoitteesi.

”Henkinen tila seuraa usein fyysistä tilaa,” sanoo personal trainer John Rowley.

Jos et ole itsevarma, niin muokkaa kehoasi niin, että voit olla ylpeä siitä. Itsevarmuutesi tulee kasvamaan kun onnistut tässä tavoitteessa. Lisäksi olet sinut vartalosi kanssa. Tätä salilta saatua oppia voi sitten taas soveltaa muuhun elämään.

6. Opit asettamaan tavoitteita

Ellet omista hirviön geenejä, joudut tekemään töitä perse hiessä, jotta saavuttaisit isoja numeroita kyykyssä tai penkissä. Pelkkä satunnainen salilla käyminen ei riitä. Jotta voisit saavuttaa ne turvallisesti ja ilman tapaturmia, tulee sinun asettaa useita pienempiä tavoitteita.

Tavoitteiden asettaminen on tärkeimpiä asioita, jotka sinun tulee opetella jos haluat menestyä. Opetellessasi löytämään tapoja, joilla muutkin ovat onnistuneet, saatat itsekin onnistua. Tavoitteiden asettaminen on myös hyvä tapa opetella motivaation hankintaa.

7. Pysyt myöhemmin helpommin kunnossanuori pantteri

Kunnossa pysyminen on helpompaa, kuin kuntoon pääseminen. Ja jos et ole hyvässä kunnossa, on sinulla suurempi riski sairastua kakkostyypin diabetekseen, syöpään tai sydänsairauksiin.

Kuntoon pääseminen keski-ikäisenä on todella vaikeaa, jos et ole aikaisemminkaan huolehtinut kunnostasi. Se on monille jopa mahdotonta. Kun huolehdit nuorena kehostasi, ei siihen myöskään kerry niin helposti naishormonia, eli estrogeenia. Tämä hormoni aiheuttaa mm. manboobsien syntymistä.

Yhteenveto

Mene salilla ja hikoile itsesi kuntoon, kun se on vielä helppoa. Mikäli olet hieman vanhempi lukija niin muista, että kuntoon pääseminen vaikeutuu vuosi vuodelta. Siksi on tärkeää aloittaa nyt.