takakyykky

Kasvata kyykkytuloksiasi tämän venytyksen avulla

Liikkuvuus saattaa rajoittaa kyykkytuloksiasi, vaikka voimat riittäisivät pidemmällekin. Huono liikkuvuus voi aiheuttaa myös turhia loukkaantumisia. Et välttämättä saa lihastesi täyttä kapasiteettia käytettyä, etkä pysty laskeutumaan tarpeeksi syvälle. Siksi liikkuvuutta kannattaa treenata.

Kaksi niveltä vaikuttavat paljon kyykkäämisessä

 

Lonkkanivelet

Monet meistä viettävät päivänsä istuen: istumme autossa, työpöydän äärellä tai sohvalla. Istuminen voi jumiuttaa lonkankoukistajat. Kyykätessä huonosti liikkuvat lonkankoukistajat voivat aiheuttaa alaselän koukistumista ja saada polvesi pettämään. Tämä voi johtaa selkä- ja polvi ongelmiin, jotka ovatkin hyvin yleisiä kyykkääjillä.

Nilkat

Kun nilkat ovat jumissa, kantapäät nousevat helposti maasta kyykätessä. Tämä on vaarallista, ja saattaa aiheuttaa paljon ongelmia etenkin polville. Mitä liikkuvammilla nilkoilla kyykkäät, sitä enemmän tuloksia on mahdollista saada.

 

Boksivenytysvenyttely ennen kyykkäämistä

Ota laatikko/penkki. Asetu penkin eteen niin, että katseesi on poispäin penkistä. Aseta kätesi penkille, ja laskeudu istuma asentoon käsien ja jalkojen varaan. Sinun kuuluisi nyt olla syväkyykky asennossa, ja takapuolesi tulisi olla ilmassa. Jalkojen ja penkin välillä tulisi olla n. 30 cm tilaa. Työnnä rintaasi eteenpäin.

Tässä asennossa voit tehdä monia erilaisia venytyksiä:

  • Älä ole vain paikallasi, vaan pyri liikkumaan tässä asennossa eri suuntiin, ja venyttämään lonkkia ja nilkkoja. Venytä alaspäin, ja molemmille sivuille. Aseta paino välillä eri jaloille, ja venyttele jalkojasi eri suuntiin. Pidä jalkapohjat kokoajan maassa.
  • Pyri aukaisemaan jalkasi niin leveälle, kuin saat. Pidä kuitenkin kokoajan jalkapohjat maassa paikoillaan.
  • Aseta toinen jalka suoraksi eteen, ja pyri laskemaan painopisteesi mahdollisimman alas.
  • Laita jalkasi yhteen, ja venytä lantiotasi sivulta toiselle.
  • Lopuksi istu penkille, ja kumarru kohti nilkkojasi. Ota nilkoistasi kiinni, availe jalkojasi mahdollisimman leveälle, ja tehosta jalkojen avautumista painamalla niitä kyynärpäilläsi.

Näitä venytyksiä kannattaa tehdä 5-10 minuuttia ennen kyykkäämisen aloittamista. Usein tätä suositellaan tehtäväksi joka päivä. Tällöin liikkuvuus tulee muutaman kuukauden aikana paranemaan todella paljon. Voit myös välttyä monilta kyykkyvammoilta tämän venytyksen avulla. Tuloksesi tulevat myös paranemaan, kun liikkuvuus ei enää rajoita kyykkyäsi.