klassinen mies

Viikset ovat miehen ylpeys – Tiesitkö niistä nämä 10 asiaa?

Tiedätkö nämä 10 asiaa viiksistä? Suurin osa miehistä on ainakin jossain elämän vaiheessaan omistanut viikset. Olit sitten siloposki tai kokenut viiksiniekka, tulee sinun miehenä tietää seuraavat asiat viiksistä.

1. On täysin normaalia, että hiukset ja viikset ovat eriväriset

Karvatupet sisältävät eri määriä pigmenttiä, jonka takia viiksissäsi saattaa esiintyä tavallista tummempia tai punertavampia karvoja. Karvatupeissa on eri ihmisillä erilainen yhdistelmä eumelaniiniä ja feomelaniinia. Eumelaniinit sisältävät eri värisävyjä ruskeasta mustaan, kun taas feomelaniini sisältää värejä keltaisesta punaiseen. Näiden väriaineiden määrä määrittää hiustesi, sekä viiksiesi värin.

Stressi voi aiheuttaa harmaita hiuksia ja vitamiinien puute voi haalentaa hiuksiasi. Eniten hiusten väriä muuttaa kuitenkin aurinko, joka vaalentaa niitä. Viiksien erivärisyys hiuksiin verrattuna voi johtua siitä, että ympäristö on muokannut hiuksiasi eri värisiksi. Monilla miehillä kuitenkin naamakarvoitus saattaa olla jo luonnostaan punertavampi, kuin hiukset.

2. Viikset kasvavat keskimäärin 0,4mm joka päivä

Jos osallistuit Movemberiin, oli sinulla todennäköisesti n. 1,3 cm pitkät viikset marraskuun lopussa. Eri maiden välillä on kuitenkin suuri ero viiksien kasvunopeudessa. Aasialaisten ja suomalaisten ei tarvitse ajella viiksiään yhtä usein, kuin välimeren alueella asuvien.

3. Viikset voivat olla mestaruuden salaisuusviikset ovat mestaruuden salaisuus

Joukkue jolla oli eniten naamakarvoituksen omaavia pelaajia, on voittanut viimeisenä neljänä vuonna baseballin maailman mestaruuden.

Vuonna 2013, 92% Boston Red Sox:n pelaajista pelasi finaalin parran tai viiksien kanssa. Vuonna 2012 San Francisco Giants voitti mestaruuden liigan isoimmalla naamakarva prosentilla (73%). Myös vuosina 2011 ja 2010 maailmanmestaruuden vei joukkue, jolla oli suurin naamakarva prosentti. Viiksistä ei siis näytä olevan ainakaan haittaa pallopeleissä.

Artikkeli jatkuu seuraavalla sivulla –>