klassinen mies

Viikset ovat miehen ylpeys – Tiesitkö niistä nämä 10 asiaa?

4. Keskivertomies koskee viiksiinsä 760 kertaa päivässämies hyväilee viiksiään

Ehkä haluat antaa viiksillesi rakkautta, tai ehkä et ole tottunut vielä niihin. Dr. Peterkin (Mustaches: A Cultural History of the Mo – kirjan kirjoittaja) sanoo, että mies koskee keskimäärin 760 kertaa viiksiinsä 24 tunnin aikana. Jos aiot hyväillä viiksiäsi jatkuvasti, käytä partaöljyä, jotta vältyt ihon ärsyyntymiseltä.

5. Alunakivi auttaa parranajosta aiheutuvien viiltojen hoidossaalunakivi rauhoittaa ihoa

Viiksien kasvattaminen ei tarkoita sitä, että sinun kannattaisi antaa niiden rehottaa. Terävällä partaveitsellä saa hyvin tyyliteltyä viikset. Sivuvaikutuksena saattaa kuitenkin kasvoihin ilmestyä pieniä viiltoja, jos käsi ei ole vakaimmasta päästä.

Alunakivi koostuu alumiinisulfaateista, ja se desinfioi, sekä rauhoittaa ihoa. Alunakiveä voi käyttää ennen parranajoa, tai sen jälkeen. Kivi antaa myös palautetta siitä, kuinka ihoystävällinen on parranajosi ollut. Huono parranajo voi aiheuttaa kirvelyä alunakivellä hierottaessa.

6. Viiksivahan avulla saat mieleisesi viiksityylin

Hiusvaha on kaikille tuttu tuote, mutta löytyykö kaapistasi viiksivahaa? Viiksivaha mahdollistaa viiksien muotoilun ja sillä on myös hoitavia ominaisuuksia, jotka ovatkin tärkeitä silloin, kun viikset alkavat olla pitkiä.

7. Terveellinen ruokavalio nopeuttaa viiksien kasvua

Jos olet kasvattamassa playoff-viiksiä, niin varmista että syöt terveellisesti ja saat tarpeeksi biotiinia. Biotiini on vitamiini, joka aiheuttaa hiusten kasvua, sanoo dermatologisti Dr. Soheil Simzar. Kyseistä vitamiinia saa mm. kananmunista, pähkinöistä, banaaneista ja sienistä.

8. Jos viikset eivät kasva, voit silti hankkia viiksi-implantit

Lähi-idässä viikset ovat kovassa suosiossa. Ne symboloivat viisautta, kypsyyttä ja arvokkuutta. Viiksi-implantit ovatkin siellä päin suosittuja. Viiksi-implanttia tehdessä kehosta irrotetaan karvalisäke, joka asetetaan kirurgisesti ylähuulen alle.

9. Viiksesi harmaantuvat todennäköisesti ennen hiuksiasiharmaat viikset ovat terveet

Geenimme määrittävät milloin hiuksemme alkavat näyttää ikääntymisen merkkejä, sanoo Dr. Simzar. Jos viiksesi alkavat harmaantua, on pian odotettavissa myös hiusten harmaantumista. Onneksi viikset eivät ikääntyessään kuitenkaan ohene, tai ala vetäytyä pois. Myös harmaat viikset tulevat siis näyttämään terveiltä.

10. Kampa ja sakset ovat tärkeimmät viiksien hoitovälineetviiksikampa ja sakset

Nämä kaksi perustyökalua tulisi löytyä jokaisen viiksien kasvattajan kaapista. Käytä näitä työkaluja kampaamalla viiksesi alaspäin, ja sen jälkeen leikkaamalla saksilla ylimääräiset viikset pois.