hajuvesi kokoelma

10 temppua, joilla parannat hajuvesi peliäsi

Hajuveden omistamista voi verrata älypuhelimen omistamiseen: sinun täytyy ymmärtää miten se toimii ja miten sitä käytetään, jotta saisit siitä enemmän hyötyä. Sinun tulee myös osata huolehtia sijoituksestasi.

Tämä mielessämme tarjoamme vinkkejä joilla maksimoit hajuveden vaikutuksen, pitkän iän ja saat parhaan mahdollisen tuoksun. Opit myös miten saat hajuveden tuoksumaan vielä muutaman vuodenkin päästä.

Tavoitteemme? Varmistamme vain, että mitä tahansa hajuvettä käytätkään, niin tuoksut aina hyvältä.

1. Anna hajuvedelle aikaa

”Hajuveden käyttö on kuin parisuhteen rakentamista,” sanoo parfymööri Azzi Glasser, joka kehitti Topmanin kehutut tuoksut No. 16 ja No. 27.

”Joskus sinun täytyy oppia tuntemaan tuoksu ja oppia elämään sen kanssa, jotta voisit täysin arvostaa sitä. Usein haistettuasi tuoksua ensimmäisen kerran et pidä siitä, mutta totuttuasi kyseiseen tuoksuun voitkin alkaa tykätä siitä.”

Opetus? Anna hajuvedelle aina aikaa todistaa itsensä – vaikka et aluksi siitä välittäisikään.

2. Älä sekoita tuoksuja

Miesten hajuvedet ovat kuin ruokia: jotkut maut sopivat yhteen, jotkut eivät.

”Monet miehet sekoittavat liikaa tuoksuja keskenään: shampoo, saippua, deodorantti, hiusgeeli ja hajuvesi saattavat kaikki olla eri tuoksuisia,” sanoo brittiläinen parfymööri ja hajuvesi-asiantuntija Roja Dove.

”Ihan sama asia, kuin jos sanoisit ’rakastan kravatteja’ ja ottaisit juhliin mukaan kaikki kaapistasi löytyvät kravatit.”

Deodorantit ja antiperspirantit usein sekoittavat eniten tuoksuasi. Anna hajuveden luoda tuoksu ja käytä deodoranttia hikoilun vähentämiseen. Osta siis deodorantti, jossa on mahdollisimman vähän hajusteita.

3. Kosteuta

Yleisesti ottaen mitä kosteampi ja öljyisempi iho sinulla on, niin sitä pidempään hajuveden vaikutus viipyy ihollasi. Jos haluat parantaa tuoksun kestävyyttä, niin käytä hajusteetonta kosteusvoidetta muutama minuutti ennen, kuin suihkutat hajuvettä.

Jos ihosi on kuiva, niin joudut lisäämään hajuvettä useammin jos haluat säilyttää tuoksun.

4. Suihkuta oikeaan paikkaanhajuvettä kaulalle

Ranteet ja korvien takana oleva iho ovat perinteisiä paikkoja, joihin hajuvettä usein suihkutetaan. Doven mukaan korvan taakse ei kuitenkaan hajuvettä kannata laittaa johtuen siitä, että korvan takana sijaitseva alue tuottaa paljon talia, joka muuttaa hajuveden tuoksua.

Roja Dove suositteleekin hajuveden käyttöä rinnassa, hauiksissa ja solisluun päällä.

Jatka artikkelin lukemista seuraavalla sivulla, jossa selvitetään mm. spraypullon ja käsin levitettävän hajuveden paremmuus –>