Kanan rintafileet ovat helppoa ja hyvää arkiruokaa. Fileiden valmistuksessa kestää alle puoli tuntia, mutta sopiva kypsyys ja maukas kastike tekevät kanoista todella hyviä. Kanafileet toimivat hyvin esim. riisin, ranskalaisten tai kuskusin kanssa.
Maukas kanafile resepti
- 900g (n. 8 kpl) kananrintafileitä
- 2tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- ½ tl paprikajauhetta
- 4 rkl oliiviöljyä
- 3 kpl valkosipulinkynsiä
- 4 rkl sitruunanmehua
- 2 rkl tuoretta korianteria
Valmistusohjeet:
Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Sekoita syvässä kulhossa oliiviöljy, suola, pippuri ja paprikajauhe. Purista tai hienonna valkosipulinkynnet mukaan kulhoon. Laita kanafileet kulhoon ja sekoita kunnolla mausteöljyssä.
Aseta kanafileet uunissa olon kestävään vuokaan. Paista kanafileitä uunissa n. 20 minuuttia. Seuraa paistumista silloin tällöin ja kääntele fileitä paistopihdeillä.
Yhdistä sitruunanmehu ja hienonnettu korianteri. Kaada seos kanan päälle ja laita uuniin vielä 3-5 minuutiksi. Laita grillilämpö päälle jos fileet näyttävät mielestäsi liian vaaleilta.
Tarjoa lämpöisenä tai haaleina. Voit maustaa broilerinfilettä myös sitruunankuoriraasteella tai sumakilla, jos haluat itämaista makua mukaan annokseen.