mies juo jack daniel'sia

Tiesitkö nämä 7 asiaa Jack Daniel’s viskistä?

Jack Daniel’s on yksi maailman tunnetuimmista viskibrändeistä, mutta monet eivät silti tunne tislaamon historiaa tai sen perustajaa Jack Danielia. Jack Daniel’s on enemmän, kuin vain brändi; se on viskin ja vieraanvaraisuuden ikoni. Se ilmentää perustajansa Jack Danielin muistoa. Hän oli brändin perustaja ja ensimmäinen tislausmestari.

Brändin takaa löytyy paljon tarinoita – jotkut ovat totta, jotkut pelkkää legendaa. Jasper ”Jack” Newton Daniel syntyi Lychburgissa, Tennesseessä vuonna 1850. Kukaan ei tiedä hänen oikeaa syntymäpäiväänsä, mutta sitä juhlitaan tislaamolla 5. Syyskuuta. Hän oli yksi farmari-vanhempiensa 13 lapsesta. Hänen vanhempansa kuolivat hänen lapsuutensa aikana. Tämän jälkeen Lynchburgin sekatavarakaupan omistaja, ministeri, rovasti ja viskin tislaaja Dan Call otti hänet hoiviinsa.

Rovasti Call oli viskin tislaamisen asiantuntija ja teki vilkasta liiketoimintaa tislaamollaan. Hän ajatteli, että Jackillä saattaisi olla tislaamisen lahja, ja hän alkoikin opettaa häntä Jackin ollessa kuusivuotias. Louse Creekissä oli loistavat olosuhteet viskin valmistukseen: puhdasta, raudatonta vettä oli runsaasti ja asiakkaita oli paljon. Jack oli innokas oppilas ja oppi nopeasti Dan Call:n tavan valmistaa viskiä. Rovasti Call tunsi kuitenkin, että hänen oli valittava seurakuntansa ja tislaamonsa väliltä – hurskas Call myi tislaamonsa Jackille hänen ollessaan vasta 13-vuotias. Loppu on viskin tuotannon historiaa.

1. Tislaus mestarit

Tislaamon perustamisen jälkeen vuonna 1866 tislausmestareita on ollut vain seitsemän, mukaan lukien nykyinen Jeff Arnett.

2. Kuiva läänikuiva lääni, eli dry county

Lynchburg, Tennessee, paikka jossa Jack Daniel’sia valmistetaan sijaitsee ns. kuivassa läänissä. Siellä minkäänlaista alkoholia ei saa myydä.

3. Old No. 7?Jack Daniel's Old No. 7:n alkuperä on salaisuus

Jack piti Old No. 7 -nimen alkuperän salaisuutena – hän vei sen mukanaan hautaan. Ihmisiä kiehtoo nimen ympärillä vellovat legendat vielä nykypäivänäkin; niistä on jopa tehty tv-mainos.

4. Kuuluisat fanitfrank sinatra on legenda

Jack Daniel’s on ja on ollut viski #1 monille kuuluisille ihmisille, kuten brittien pääministeri Winston Churchillille, Nobel-palkitulle William Faulknerille ja laulaja Frank Sinatralle. Herra Sinatra ihaili juomaa niin paljon, että hänen on kerrottu sanoneen sitä ”jumalten nektariksi”. Hänet myös nähtiin usein päällään bleiseri, jossa luki ”Jack Daniel’s Country Club”.

Jatkuu seuraavalla sivulla –>