helppo lasagne

Helppo lasagne yhdellä kastikkeella – Resepti

Lasagne on varsin tuttu ruoka suomalaisessa ruokapöydässä, vaikka ruokalaji onkin kotoisin Italiasta. Lasagne mielletään usein työlääksi ruuaksi. Todellisuudessa se on kuitenkin helppo ja nopea valmistaa, kunhan vain jättää valkokastikkeen pois ja tekee niin kutsutun ”yhden kastikkeen lasagnen”.

Valkokastikkeen voi korvata lisäämällä jauhelihakastikkeeseen maitoa, kermaa ja juustoraastetta. Helppo lasagne on valmiina tarjoiltavaksi ennen kuin huomaatkaan.

Helppo lasagne – Resepti

  • 600-800g naudanjauhelihaa
  • Paketillinen lasagnelevyjä (kuivat käyvät, sillä tuoretta voi olla vaikea saada)
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 400g Mozzarella- tai Emmental -juustoraastetta
  • 2 dl kuohukermaa
  • 500g paseerattua tomaattia
  • 150g tomaattisosetta
  • lihaliemikuutio
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl valkopippuria
  • 3 tl paprikajauhetta
  • 2 rkl oreganoa
  • 2 rkl voita
  • basilikaa

Valmistusohje:

Aloita pilkkomalla sipuli ja valkosipulit. Kuullota ne pannulla voita käyttäen. Lisää joukkoon jauheliha ja mausteet. Kypsennä jauheliha ruskeaksi. Kaada mukaan vielä paseeratut tomaatit ja tomaattisose. Tässä kohtaa voit lisätä seokseen tilkan vettä. Tee se huuhtelemalla tomaattipurkit vedellä. Näin saat kaikki tomaatit käytettyä ja estät kastikkeen liiallisen kuivumisen.

Hauduttele 5 minuuttia pienellä lämmöllä, jonka jälkeen lisää joukkoon lihaliemikuutio ja kuohukerma. Hauduttele vielä n. 30 minuuttia, jonka jälkeen lisää joukkoon sopivasti tuoretta basilikaa. Maistele ja tarkista mausteisuus. Lisää tarvittaessa mausteita.

Ota esille iso uunivuoka ja valuta siihen jauhelihakastiketta niin, että pohja peittyy. Laita päälle ohut kerros juustoraastetta. Huomaa, että suurin osa juustoraasteesta tarvitaan pinnalle, joten sitä ei kannata laittaa liikaa välikerroksiin. Aseta päälle lasagnelevyjä. Toista, kunnes vuoka on lähes täynnä. Päällimmäiseen kerrokseen laita jauhelihakastiketta ja ripottele sen päälle reilusti juustoraastetta. Päälle voit halutessasi kaataa vielä hieman täysmaitoa. Tällä tavalla saat lasagnesta hieman kosteampaa. Tämä on hyvä asia, etenkin mikäli et tykkää lasagnelevyihin usein syntyvistä kovista reunoista.

Laita vuoka 180 asteiseen uuniin ja paista siellä n. 40 minuuttia. Tarvittaessa voit peittää vuoan foliolla, jolloin estät lasagnen palamisen.

Ota lasagne pois uunista ja anna jäähtyä hetken aikaa ennen tarjoilua. Tarjoile salaatin kanssa.

Ja kas, helppo lasagne on valmistunut, eikä aikaakaan kulunut paljoa.

lasagne resepti