unelmakoti floridasta

Kannattaako talo ostaa vai vuokrata?

Ostaako vai vuokrata? Kyseessä on tyypillinen iso taloudellinen kysymys. Asunto on suomalaisille tyypillisesti elämän suurin sijoitus. Asuntolaina sitoo kuitenkin ihmistä ja vähentää vapautta tehdä mitä huvittaa. Asuntolaina on myös hyvä ystävä. Kuka ei muka haluaisi omaa asuntoa? Ajoitus lainalle on kuitenkin oltava kunnossa.

Uskomme usein, että oman talon omistaminen on nautittavampaa kuin vuokralla asuminen. Monet kuitenkin asuntolainan maksettuaan ostavat isomman talon, ja ottavat taas lisää lainaa. Totuus on, että asuntolainan hankkiminen ei tuo elämääsi kaipaamaasi helpotusta. Se voi kuitenkin tuoda paljon ongelmia, jos päädyt työttömäksi tai terveytesi pettää.asuntolaina vs vuokra

Talon omistamisen huono puoli on se, että talo on hidas muuttaa rahaksi. Mitä kalliimpi talo, sitä kauemmin sen likvidoinnissa kestää. Kun olet vanha saatat huomata, että omistat aivan liian ison ja kalliin talon. Mikäli joudut onnettomuuteen jonka takia joudut työkyvyttömyyseläkkeelle, tulet varmasti kohtaamaan ongelmia, jos sinulla on asuntolainaa maksettavana. Sanat iso, kallis ja talo samassa lauseessa takaavat sen, että nopeaa rahaa ei ole odotettavissa.

Tarvitseeko jokainen mies vielä oman valtakuntansa? Ja miten 20-vuodeksi otettu laina rajoittaa tulevaisuutta? Tärkeintä on kysyä itseltään oikeat kysymykset punnitessasi vaihtoehtoja vuokran ja lainan välillä.

Hakiessasi asuntolainaa sinut ja riskisi kartoitetaan. Pankin täytyy miettiä, pystytkö maksamaan velkasi ajoissa? Oletko tarpeeksi terve, ettet vaikka satu kuolemaan kesken lainan maksun yms. Kun hakemuksesi hyväksytään, käyvät unelmasi toteen. Nyt voit alkaa rakentaa ja sisustaa omaa kotiasi.

Käytät tonneittain rahaa sisustukseen, remontointiin ja ehkäpä jopa pihan muokkaukseen. Monet eivät osaa arvioida tarpeeksi hyvin, että kuinka paljon rahaa oikein tuleekaan kodin paranteluun kulumaan. Liiallisen velkaantumisen vaara on todellinen, ja pienestä kodin parantelusta saattaa kasvaa uhkapeliriippuvuuteen verrattavissa oleva taloudellinen riskitekijä.asuntolainalla asunto ulkomailta

Tässä kohtaa suunnan muutos työuraan tai muu riskin ottaminen on huono idea. Voit toki myydä talon, mutta talon myyminen on kallista. Unohtamatta tietenkään tunteellista puolta. Kodista on vaikea luopua. Puhumattakaan siitä, jos olet kerinnyt jo hankkia myös lapsia. Panokset kasvavat nopeasti liian suuriksi. Siksi on tärkeää suunnitella ja kartoittaa riskit.

Jatkuu seuraavalla sivulla –>