mistä rahaa

5 tapaa kerätä itselleen taskurahaa

Hienoimpia tunteita ennen pyykinpesua on se, kun vahingossa löydät farkkujesi taskuista 20 euroa. Rahan löytäminen sohvan välistä tuottaa myös hetkellisen onnen tunteen. Rahan löytäminen on tietenkin aina positiivinen asia, mutta sitä tapahtuu liian harvoin.

Sen sijaan, että odottaisit ja luottaisit vain tuuriisi, kannattaa sinun mieluummin lukea tämä artikkeli. On olemassa käytännöllisempiäkin tapoja löytää ja säästää rahaa. Kun leikkaat hieman kulujasi, ja käännät muutaman kiven ympäri, voivat rahasi kasvaa nopeammin kuin uskotkaan.

Hanki parempi säästötilisäästötili nettiin

Taloutesi turvaamiseksi on hyvä pitää aina riittävä summa rahaa talletettuna hätätilanteita varten. Paras paikka näille rahoille on säästötili. Jos olet keskiverto ihminen, et todennäköisesti tiedä, kuinka paljon saat korkoa säästötililläsi olevista rahoista. Jos siis haluat saada enemmän rahaa, niin sinun kannattaa ensimmäiseksi hankkia paras mahdollinen säästötili. Paras mahdollinen tarkoittaa tässä tapauksessa parasta korkoa. Jo 1% muutos korkoon saattaa lisätä vuosittaisia tulojasi sadoilla euroilla.

Monet suuret pankit tarjoavat hyvin matalia korkoja. Senpä takia monet ihmiset laittavatkin rahansa pienempiin kansainvälisiin pankkeihin netissä. Niiden on helpompi tarjota suurempia korkoja, koska rahojen siirto tapahtuu netissä, eikä pankin konttorissa.

Vaikka käyttötilisi todennäköisesti onkin kivijalkapankissa, kannattaa säästötili siirtää nettiin, jos haluat tienata enemmän rahaa.

Korota vakuutuksien omavastuitavakuutuksen omavastuun korottaminen

Hyvä tapa säästää rahaa, on nostaa vakuutuksien omavastuita. Jos olet hyvä kuski, eikä sinulle satu kolareita, kannattaa omavastuun korottaminen aloittaa auton kaskosta. Tuplaamalla omavastuun, pienennät jo huomattavasti vakuutus maksuja. Vaikka kolari sattuisikin, ei omavastuu silti tule viemään sinua konkurssiin. Jos rahasi eivät kuitenkaan riitä omavastuun maksamiseen, muista ensi kerralla pitää yllä säästötiliä hätätilanteita varten.

Hyödynnä bonus ohjelmatluottokorttien bonus-ohjelmat

Monilla luottokorteilla ja pankkikorteilla on erilaisia palkitsemisohjelmia. Jos siis käytät muovikortteja, kannattaa etsiä paras mahdollinen kortti. Jotkut ohjelmat tarjoavat pisteitä, joilla saa hankittua esim. lentolippuja ja lahjakortteja. Toiset taas tarjoavat talletuksista ja kortin vinguttamisesta pienen rahan palautuksen, eli cashbackin. Usein se on noin prosentin luokkaa.

Luottokortin käyttö on fiksu valinta, jos pystyt maksamaan kaiken aina takaisin kuukauden sisällä. Tällä tavoin saat aina tarvittaessa ilmaisen 30 päivän lainan. Kun pelaat korttisi oikein, saat vielä bonuspisteitä kaupan päälle, joilla voit hankkia esim. lentolippuja. Jotta saisit kaiken hyödyn irti, hanki luottokortti, jossa ei ole vuosimaksuja.

Jos et kuitenkaan kykene/aio maksaa takaisin aina ennen kuukauden aikarajaa, älä hanki luottokorttia. Tässä tapauksessa pankkikortti on sinulle parempi vaihtoehto.

Hanki säästöpossusäästäminen

Joskus eräs viisas ihminen sanoi, että senteistä muodostuu vielä iso joki. Jos siis käytät käteistä korttien sijaan, laita aina päivän päätteeksi kaikki kolikot säästöpossuun (tai purkkiin). Kun possu on täynnä, vie kolikkosi pankkiin ja talleta säästötilille. Jos sinulla on jo netissä säästötili, vie kolikot kivijalkapankkiin ja siirrä käyttötilillesi. Siirrä ne sitten sieltä netissä toimivalle säästötilillesi.

Perusta pienyrityspienyrittäjä

Yrityksen perustamiseen tarvitaan yleensä suuri määrä työtä ja rahaa. Tämä on vaikea yhtälö töissä käyville ihmisille. Työpaikan ja yrityksen yhteensovittaminen vaatii paljon aikaa ja panostusta, ja on hyvin stressaavaa. Voit kuitenkin aloittaa rauhallisesti, ja omalla tahdillasi. Perustamalla yksityisen toiminimen voit hankkia itsellesi pienen sivutyön.

Jos et keksi ideaa yrityksellesi, aloita miettimällä vahvuuksiasi. Onko sinulla harrastuksia, joiden avulla voisit tienata? Onko sinulla erityisosaamista, josta voisi olla hyötyä? Mihin tunnet intohimoa? Keksi paljon erilaisia ideoita, ja kirjaa ne ylös. Valitse parhaat ideat, ja ala keräämään niistä tietoa. Kysy myös asiantuntijoiden apua. Lopulta valitse paras ideasi.

Yhteenveto

Sinun täytyy olla rehellinen itsellesi ja taloudellesi. Leikatessasi viikoittaisista kuluistasi muutaman kahvin ja pullan pois, säästät sekä terveyttäsi, että rahaa. Vuodessa säästät satoja euroja. Hetken päästä olet jo tottunut asteen vaatimattomampaan elämäntyyliin, etkä enää välttämättä edes kaipaa lisää pullaa.

Jos taas tienaat hieman lisärahaa työsi ohella, voit hyvällä omallatunnolla ostaa itsellesi näitä arjen pieniä luksustuotteita.