Yrityssuunnitelma on yrityksen perusta

Yrityssuunnitelma ja viisi tärkeintä elementtiä

”Vakuutusyhtiöllä asiakkaan hankinnan sallitut kulut ovat suuret, sillä asiakkaat tuovat yritykseen paljon rahaa pitkällä aikavälillä.”

Monille meistä oman yrityksen perustaminen on vain pitkäaikainen haave. Yrittäjyyden kokeilu ei kuitenkaan ole niin vaikeaa, kuin usein luullaan. Näin väittää yhdysvaltalainen yritysneuvoja ja kirjailija Josh Kaufman. Yrityssuunnitelma, eli liiketoimintasuunnitelma on on yrityksen perusta, hän kertoo.

Yrittäjyyteen ei vaadita ekonomin tutkintoa. Huolellinen ja yksityiskohtainen suunnittelu on avain onnistumiseen, kertoo Kaufman.

Tärkeintä on tuntea oman yrityksen prosessit ja luoda niiden pohjalta hyvä suunnitelma. Jokainen menestyksekäs yritys seuraa näitä viittä sääntöä aina pienestä startup -yrityksistä aina suurimpiin pörssiyhtiöihin asti. Näin kertoo Kaufman, joka opetti itselleen kaiken yrittämisestä ja tiivisti tietämyksensä kirjaansa The Personal MBA: Master the Art of Business. Kirja on myynyt kansainvälisesti yli 150,000 kappaletta.

”Ajattele yritystä prosessina: Aloitat raaka materiaaleista, sitten teet niistä jotain jolla on arvoa; markkinoit tuotettasi, myyt tuotettasi, toimitat tuotteen ja keräät rahat. Samaa prosessia toistetaan uudestaan ja uudestaan. Tarkastele prosessia laitteena. Tee yrityssuunnitelma ja sen jälkeen hio siitä vielä parempi. Muokkaa pieniä osia, jotta saat optimoitua prosessia ja pienennettyä kuluja. Tuloksena sinulla on voitokkaampi yritys. Jotta voisit menestyä, sinun tulee opetella tämän prosessin 5 elementtiä ja oppia ymmärtämään niistä jokaista.”

Nuo viisi elementtiä määrittelevät yrityksesi; ne ovat kaiken perusta. Et tule menestymään, vaikka sinulla olisi mahtava idea joka kiinnostaa sinua, jos et ensin määrittele yritystä ja selvitä miten yritys saadaan toimivaksi. On todella helppoa jäädä miettimään yrityksen yksityiskohtia sen sijaan, että suunnittelisi yrityksen toimivaksi laajassa mittakaavassa.

Klikkaa itsesi seuraavalle sivulle, josta löydät yrityssuunnitelman viisi tärkeintä elementtiä.