Donald Trump puhuu mikrofoniin

Donald Trumpin kootut virheet Top 10

”I don’t like the B word”

Yhdysvaltalainen yritysjohtaja, miljardööri ja julkisuudenhenkilö Donald Trump on hyvin ylpeä itsestään pakotettuaan Barack Obaman näyttämään syntymätodistuksensa. Hän lopetti väittelyn siitä, voiko Obama laillisesti toimia maansa presidenttinä.

Trump tunnetaan kuitenkin myös virheistään. Elokuussa hän esitti, että kahdelta yhdysvaltalaiselta lääkäriltä, jotka olivat työskennelleet Afrikassa Ebola-klinikalla, tulisi evätä pääsy takaisin Yhdysvaltoihin. Trump sanoi, ”Heidän täytyy kärsiä seuraamukset.”

Trump on tehnyt paljon virheitä myös liike-elämässä, mutta se ei ole miehen vauhtia hidastanut. Vuonna 2014 hänen omaisuutensa oli Forbes -lehden mukaan n. 4 miljardia dollaria.

Katso alta 10 miljardööri Donald Trumpin epäonnistumista ja totea, että kaikki epäonnistuvat välillä.

Trump Mortgage

Vuonna 2006, Trump ilmoitti perustavansa asuntolaina yhtiön. Hän järjesti hienon lehdistötilaisuuden, jossa hänen poikansa Donald Jr. ilmoitti Trump Mortgagen olevan pian Yhdysvaltojen suurin asuntolainaaja. Trump kysyi CNCB -lehdeltä, ”Who knows more about financing than me?”

Moni kuitenkin taisi tietää paremmin, sillä yhtiö kaatui jo puolentoista vuoden päästä. Elettiin vuotta 2007 ja subprime-kriisi romahdutti asuntolainojen kysynnän.

Toinen syy oli, että Trump oli palkannut huonon miehen johtamaan yhtiötä hänen tv-ohjelmansa, Diilin (Trump’s Apprentice) kautta. Palkattu E.J. Ridings väitti toimineensa arvostetun investointipankin ylimmässä johdossa. Todellisuudessa hänen korkein roolinsa Wall Streetillä oli rekisteröity välittäjä, jona hän työskenteli kaiken lisäksi vain kuusi päivää.

Trump Magazine

Trump magazine ei menestynyt

Trump yritti vuonna 2007 kolmannen kerran perustaa luksuselämäntapa -lehteä. Lehti sai hyvän alun, mutta myynti lopetettiin jo vuonna 2009.

Trump: The Game

Donald päätti vuonna 1989 julkaistu yhdessä Milton Bradleyn kanssa Monopolia muistuttavan lautapelin. Pelissä 3-4 pelaajaa ostivat ja myivät kiinteistöjä ja yrittivät päihittää toisensa kiinteistöbisneksessä. Vuotta myöhemmin Trump myönsi, että peli oli myynyt alakanttiin, eivätkä he olleet päässeet lähellekään 2 miljoonan kappaleen tavoitetta, jota hän ja leluyhtiö olivat toivoneet.

Viisitoista vuotta myöhemmin Trump yritti jälleen julkaista samankaltaisen pelin. Peliin oli sisällytetty lause hänen tv-ohjelmastaan tuttu lause: ”You’re fired!”. Se ei kuitenkaan riittänyt, ja pelille ei ollut vieläkään kysyntää. Nykyään pelin voi kuitenkin halutessaan ostaa Amazonista.

Artikkeli jatkuu seuraavalla sivulla –>