säästöpossu ja kolikoita

Kootut säästövinkit – Kitupiikin ABC

Sanonta ”Ennen kaikki oli halvempaa” on jo ikimuistoinen klisee. Kyllä, inflaatio pienentää eurojesi arvoa. Ja kyllä, markka-aikana oli halvempaa.

Monesti ihmiset unohtavat, että rahamme arvo on sidottu aikaan, jossa elämme. Samalla raha määrällä sai aivan varmasti paljon enemmän kaikkea 20-vuotta sitten. Täytyy kuitenkin muistaa, että silloin tienattiinkin paljon vähemmän. Palkkataso ja rahan arvo kulkevat käsikädessä.

Elitpä sitten missä ajassa tahansa, tulee sinun tuntea keskeisimmät tavat säästää rahaa. Seuraavat säästövinkit ovat olleet isovanhempisiekin käytössä heidän säästäessään parempaan elämään.

Säästämisen abc

Seuraavat säästövinkit auttavat sinua säilyttämään rahasi.

1. Tarkista realiteetit

Ennen, kuin teet isoja hankintoja, pysähdy hetkeksi ja varmista, ettei päätöksesi perustu pelkästään tunteisiin. Ihmiset tekevät hyvin irrationaalisia päätöksiä, jotka perustuvat siihen mitä he haluavat, eivätkä siihen, mitä he tarvitsevat. Suosittelen analysoimaan omaa tilannettasi ja miettimään loogisesti, ennen kuin teet isoja ostoksia.

Tarvitsetko todella 2000 euron ammattilaistason kameran? Vai riittäisikö 400 euron digikamera kattamaan tarpeesi?

2. Kilpailuta

Ennen ostopäätöksen tekoa kannattaa katsella muita vastaavia tuotteita ja kilpailevia yrityksiä. Selailemalla vaihtoehtoja säästät itsesi monilta ikäviltä yllätyksiltä. Menitkö ostamaan kameran, jonka olisit saanut toisesta kaupasta 20% alennuksella?

Jos sinulla ei ole aikaa etsiä muita tuotteita, suosittelen sinua vähintään hankkimaan kaikki tiedot yhdestä tuotteesta, ja sen jälkeen pyytämään kilpailijoilta parempia tarjouksia. Kun olet saanut parhaimman hinnan, palaa alkuperäiseen paikkaan ja sano että ostavasi tuotteen, jos he pystyvät päihittämään parhaan tarjouksen. 

3. Tinkaa

Jotkut ihmiset ovat kovia tinkaamaan ja etsimään kuponkeja säästääkseen rahaa. Oletko yllättynyt kuullessasi, että varakkaat ihmiset usein tinkaavat kaikista eniten? Se selittääkin, miksi he ovat niin rikkaita; he ovat tehneet töitä rahojensa eteen ja tuntevat sen arvon, eivätkä siksi helpolla luovu siitä.

Loput säästövinkit löydät seuraavalta sivulta –>