cuba libre ohje

Cuba Libre on keskikesän juoma – Katso ohje!

Hieman juoman historiaa…

Yleisesti on hyväksytty, että Cuba Libre syntyi Kuubassa 1900-luvun vaihteessa. Kuuban vapaussodan aikana ”Cuba Libre” oli saarta puolustaneiden vapaustaistelijoiden käytössä ollut sotahuuto. Suomeksi käännettynä ”vapaa Kuuba”.

Samaan aikaan yhdysvaltalaiset sotilaat toivat mukanaan maahan Coca-Colaa. Kuubalaiset alkoivat pian tekemään itselleen rommista, kolasta ja limetin mehusta juomaa, josta he ammensivat rohkeutta taisteluun.

kuuba

Valmistaminen

Teknisesti ottaen Cuba Libre on rommia ja kolaa. Ei kuitenkaan sekoiteta sitä juomaan, jota nautit teininä muovimukista, sillä nyt on kyseessä aikuismaisempi versio. Käytä laadukasta rommia, limemehua ja highball -lasia tehdäksesi kunnollista Cuba Libreä.

On olemassa koulukuntia, jotka ovat eri mieltä drinkkiin käytettävästä rommista. Valinta riippu kuitenkin pitkälti siitä, että pidätkö vaalean rommin pehmeydestä vai hieman kehittyneemmästä tumman rommin mausta. Monet suosittelevat vaaleaa rommia, sillä se sopii paremmin koktaileihin. Tumma rommi tarjoillaankin usein yksinään, sillä ne ovat kalliimpia ja usein liian vahvoja drinkkeihin sekoitettaviksi.

Ainesosat

  • 4 cl rommia
  • 10 cl Coca-colaa
  • limeviipaleita

Cuba Libre ohje:

Sivele limeviipaleella highball -lasin reunoja. Täytä lasi jäillä ja kaada rommi. Lisää kola ja purista limestä mehut juomaan. Käytä viipaletta koristeluun.