Nopea texmex-salaatti resepti

texmex salaatti guacamolella

Texmex-salaatti on salaattia, joka sopii meille miehillekin… Ja miksi eivät muutkaan salaatit sopisi. Niiden suosio on vain hieman vähäistä. Tämä texmex-salaatti takaa myös proteiinin saannin, sillä lihapuolesta pitää huolen naudan jauheliha.

Tulisuus on sana, joka tulee usein ensimmäisenä mieleen texmexistä ja yleisestikin meksikolaisesta ruuasta. Tulisuutta tähän salaattiin tuo salsakastike ja tabasco. Niitä on saatavilla monilla eri tulisuus-asteilla, joten poimi omalle kielellesi sopiva purkki.

Texmex-salaatti resepti (noin 6 annosta)

  • 400g naudan jauhelihaa
  • 1 kerä amerikansalaattia
  • maissilastuja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 Tomaattia
  • 1 Paprika
  • Kurkkua
  • Juustoraastetta
  • Salsakastike
  • Suolaa
  • Tabascoa
  • Oliiveja
  • Guacamolea tai kermaviiliä ja Taffelin dippipussi

Ohje

Ensimmäisenä valmista salaatti. Ota iso kulho ja revi sinne amerikansalaatit. Pese tomaatit, paprika ja kurkku, jonka jälkeen pilko ne pieniksi palasiksi ja lisää kulhoon. Lisää sekaan vielä oliivit. Sekoita salaatti hyvin salaattipihdeillä.

Käännä liesi päälle. Pilko sipulit ja murskaa valkosipulinkynnet, jonka jälkeen kuullota ne pannulla samalla, kun paistat jauhelihan. Mausta jauheliha suolalla ja Tabascolla. Kun jauheliha on valmista ja sipulit kuultavan ruskeita, lisää ne salaatin joukkoon.

Seuraavaksi valmista kastike. Guacamole on loistava, meksikolainen kastike meksikolaiseen ruokaan. Ja hyväähän se on jo sellaisenaankin. Guacamolea ei välttämättä kannata ostaa valmis-tavarana, sillä avokado (guacamolen pääraaka-aine) pitoisuudet ovat niissä yleensä alle 2%! Guacamole dippiä voi varsin helposti valmistaa itse, vaikkapa tällä Hesarin reseptillä. 

Toinen kastike vaihtoehto on Taffelin sipseihin tarkoitetut dippipussit. Lisää pussi vain kermaviili purkkiin ja sekoita. Dipin lisäksi käytä salaatissa myös salsakastiketta.

Lisää kastikkeet salaattiin ja sekoita huolellisesti salaattipihdeillä. Kaada salaatin päälle juustoraastetta. Murskaa maissilastuja ja lisää ne vielä koko komeuden päälle.

Lopputuloksena sinulla on tacoja, jotka ovat vain salaatin muodossa. Tätä kehtaa syödä myös normaalioloissa salaattia välttelevä sällikin!