Mutakakku on parhaita herkkuja suklaanhimoon ja siitä pitää pystyä nauttimaan, olit sitten keliaakikko tai et. Siksipä teimme maukkaan mutakakku reseptin, joka on myös gluteeniton.
Tämän mutakakun suklaisuuden voit hankkia kaakaosta tai suklaasta – sinä päätät. Muista kuitenkin, että suklaiden gluteeni-pitoisuuksissa on paljon eroja. Tarkasta siis minkä levyn nappaat mukaasi kaupasta.
Gluteeniton mutakakku (12 palaa)
- 150g voita
- 3 munaa
- 1½ dl sokeria
- 1½ dl mantelijauhoa
- 1 dl kaakaota tai 150g tummaa suklaata
- ½ rkl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
Valmistusohjeet:
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka, jonka halkaisijan olisi hyvä olla noin 24 cm ja jauhota mantelijauholla.
Sulata voi. Sekoita munat ja sokeri kulhossa. Sekoita kuivat aineet (pl. vaniljasokeri) ja kaada muna-sokeritaikinaan yhdessä voin kanssa. Sekoita koko seos hyvin, kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia 200 asteessa kunnes kakku on kuiva pinnalta mutta tuntuu yhä vähän pehmeältä keskeltä. Ripottele pinnalle vaniljasokeria ja anna kakun jäähtyä.
Gluteenitonkin mutakakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä, joten sitä ei suinkaan kannata syödä heti, vaan se kannattaa laittaa jääkaappiin lepäämään yön yli.
Voit käyttää mantelijauhon sijasta myös samaa määrää hasselpähkinäjauhoa tai kookosjauhoa, jotka myös ovat gluteenittomia. Sokerina voi käyttää valkoisen sokerin sijasta ruskeaa sokeria tai muscovadosokeria, jolloin kakkuun tulee toffeemaisempi maku. Sokerin määrää voi vähentää tai lisätä omaan makuun sopivaksi.
Mutakakun kyytipojaksi kannattaa tarjoilla vanilja-jäätelöä, sillä näiden kahden makumaailmat on luotu toisilleen.