Toyota ft-1 "uusi supra"

Toyota S-FR ei ollutkaan uusi Supra, vaan jotain ihan muuta

Tämä artikkeli on tuotettu yhteistyössä Autoihinvaraosat.fi kanssa.

Toyota S-FR:n uskottiin olevan Toyotan uusi Supra, kun Toyota rekisteröi mallitunnuksen. Nyt huhut ovat kuitenkin osoittautuneet vääriksi Toyotan julkistaessa uuden S-FR -konseptinsa, joka on nähtävillä livenä ensimmäisen kerran 29. lokakuuta alkavassa Tokyo Motor Show:ssa.

Toyota vahvisti tänään vasta konseptina olevan S-FR:n moottoriksi vapaasti hengittävän 1,5 litraisen bensakoneen, josta irtoaa tehoa 130hv. Urheiluautoksi mainostettu S-FR painaa vain 980 kiloa, joten 1,5 litrainenkin moottori jaksaa liikuttaa sitä varsin ketterästi. S-FR on etumoottorinen, takavetoinen ja todella matala. Auton muotoilu on Toyotalle hyvin poikkeuksellinen. Toyota on tyypillisesti luottanut kulmikkaisiin tyyleihin, mutta etäisesti jopa hieman kuplavolkkaria muistuttava S-FR on suunniteltu pyöreitä muotoja käyttäen. Katso kuvat täältä.

Toyota S-FR on haaste Mazdan pienelle MX-5 -autolle. Lähes identtiset tekniset ominaisuudet omistavassa MX-5:ssa on irrotettava katto. Toyota on kuitenkin vastannut tähän tekemällä autostaan 29 kiloa kevyemmän ja tekemällä siitä nelipaikkaisen (MX-5 on 2-paikkainen). Toyotan S-FR:n uskotaan tulevan myyntiin ensi vuoden lopussa.

Ei hätää, uusi Supra on tuloillaan

Toyota kaavailee kolmesta autosta koostuvaa urheiluauto sarjaa. Alle 1000 kiloinen ja 1.5l bensiinimoottorilla varustettu S-FR olisi näistä autoista pienin.

Keskimmäinen malli tulee olemaan Toyotalla jo myynnissä oleva 1300 kiloinen GT86, jonka 2 litrainen bokserimoottori tuottaa tehoa 200hv. Katso kaikki uudet Toyota -autot.

Sarjan huippumallina toimii tietenkin Toyotan ”uusi Supra”, joka todennäköisesti tuotetaan yhdessä BMW:n kanssa. Yllä olevassa kuvassa näkyvän Toyotan FT-1 -konseptin uskotaan toimivan pohjana Toyotan uudelle lippulaivalle. 

Tokyo Car Show

  • Mitä: Kansainvälinen autonäyttely, jossa perinteisesti painotus on ollut uusissa konseptiautoissa.
  • Kuka: Tapahtuman järjestää Japanin autonvalmistajien liitto.
  • Milloin: 29.10-8.11.2015
  • Missä: Tokyo Big Sight, Tokyo Bay, Japani
  • Muuta: Toyotalta on tulossa tapahtumaan myös kaksi muuta konseptiautoa: 1+2 ohjaamolla varustettu Kikai -hot rod ja vetykennoilla toimiva futuristinen FCV Plus.