syysvaatteet ja iso neule

Syysvaatteet 2015 – 5 tärkeintä hankintaa

Syksy on täällä ja talvikin tekee tuloaan kovaa vauhtia. Syysvaatteet on jo kaivettu kaapista ja kohta onkin aika hankkia talvivaatteita. Suomen syksyyn ja talveen on syytä varustautua hyvin. Tyylikkyyden ei tarvitse kärsiä, vaikka pukeutuisi lämpimästi. Tähän artikkeliin kokosimme viisi vaatekappaletta, jotka auttavat sinua pysymään lämpimänä ja tyylikkäänä läpi pimeiden aikojen.

1. Liivi

Liivi on todella monipuolinen syysvaate. Sitä voi käyttää asun keski- tai päälliskerroksessa. Tämä vaatekappale auttaa sinua myös taistelemaan kylmyyttä vastaan.

Liivin etuna on se, että se pitää sinut lämpimänä, mutta ei tukahduta eikä rajoita liikkuvuuttasi. Kevyesti topattu liivi sujahtaa huomaamattomasti vaikkapa bleiserin alle. Monipuolisen liivin voi yhdistää helposti myös sporttiseen tyyliin.

Mikäli haluat mahdollisimman monikäyttöisen liivin, niin suosittelen kevyesti topattua versiota. Musta, harmaa, laivastonsininen tai oliivin vihreä väri auttaa sinua upottamaan liivin arkivaatetukseesi.

Älä suotta pelkää yhdistellä liiviä erilaisten asujen kanssa. Tämän syksyn ehkäpä yksi tyylikkäimmistä asuista on nimittäin liivi bleiserin päällä.

2. Pitkä takki

Takki on ehdottomasti yksi talven tärkeimmistä vaatesijoituksista. Se suojaa sinua säältä, mutta on myös usein ensimmäinen asia sinusta, jonka vastaantulijat huomaavat.

Kamelin värinen pitkä takki on ikoninen klassikko miesten pukeutumisessa. Sen rikas väritys ja rakenne huokuu tyylikkyyttä. Ruskea väri on hyvin monipuolinen ja helppo yhdistää normaaliin vaatetukseen. Kamelin ruskea on myös hyvä vaihtoehto viime aikoina kovin tutuiksi tulleille harmaalle ja mustalle.

Tämän talven väritrendinä on ollut myös oliivin vihreä sekä khaki (pölyn värinen). Nämä värit erottuvat myös hyvin perus harmaasta ja mustasta. Niitä on myöskin helppo yhdistellä muiden vaatteiden kanssa. Kaksirivinen napitus toimii hyvin oliivin ja khakin kanssa luoden arvokkaan ja maskuliinisen vaikutelman.

3. Laukkumiesten laukku

Merkkireput ovat olleet kovassa huudossa viime vuosina. Tänä talvena perinteiset laukut ovat kuitenkin tehneet paluuta tavaroiden kantoon. Syksyn muotinäytöksissä laukut suorastaan dominoivat.

Jotta saisit kaiken irti ostoksestasi, niin suosittelen säästämään hieman rahaa ja ostamaan laadukkaan nahkalaukun. Kestävä ja hienostunut nahka vain paranee vuosien varrella. Jos hankit ruskean tai mustan version, niin saat sen myös hyvin sovitettua muuhun tyyliisi.

Toinen hyvä vaihtoehto nahan lisäksi on laadukkaat kankaat, kuten villa tai huopa. Ne näyttävät hyvältä ja ovat tarpeeksi laadukkaita, jotta ne kestävät päivittäisessä käytössä.

On hyvin tärkeää valita laukun koko oman tarpeensa mukaan – laukku on melko hyödytön, jos et saa sinne mahdutettua työtarvikkeitasi ja salikamojasi samaan aikaan.

Hyvässä laukussa tulisi olla muutama vetoketjullinen tasku, johon saat tärkeät tavarasi säilöttyä ilman pelkoa, että ne tipahtavat kyydistä tai hukkuvat laukun pohjalle.

4. Iso neule

Sanomattakin on selvää, että neuleet ovat tärkeä osa suomalaista pukeutumista. Lämmin neule on rento ja mukava vaate, jossa kelpaa viettää aikaa talvikeleillä.

Tänä vuonna isot neuleet ovat ottaneet tilaa itselleen. Talven teemana onkin ostaa yhden koon liian iso neule. Etenkin pitkille ihmisille hieman liian isot neuleet sopivat hyvin. Et näytä enää niin laihalta tikulta, jos pidät isohkoa neuletta ylläsi. Tämä toimii kuitenkin myös toiseen suuntaan, jonka takia lyhyiden ja paksujen ihmisten onkin syytä välttää isoja neuleita.

5. Pikkutakkisininen pikkutakki

Klassisen brittipukeutumisen tavaramerkki, tweed kankaasta valmistettu bleiseri on tyylikäs vaate syksyyn. Raskas tweed-kangas mahdollistaa myös sen, että voit käyttää sitä myös ulkotakkina välikeleillä.

Pikkutakki toimii sekä muodollisessa, että rennossa ympäristössä. Tämän joka paikan höylän voi yhdistää solmioon ja kauluspaitaan, tai chinoihin ja poolopaitaan. Pikkutakki toimii hyvin myös tässä artikkelissa esitellyn liivin kanssa. Iso neule, kauluspaita ja pikkutakki on myös varsin toimiva yhdistelmä. Tällä tavoin saat rennon, mutta fiksun lookin.