tyylikäs ja minimalistinen rannekello

Top 10 – Minimalistiset rannekellot (alle 450€)

Klassinen ja minimaalinen muotoilu hallitsivat vuonna 2014 rannekellomuotia, eikä tuo kehitys ole hiipunut  vuonna 2015. Etsit sitten yksinkertaista, käytännöllistä tai tekniikaltaan loistavaa kelloa, niin tarjolla on laaja valikoima useita merkkejä.

Hyvä kello voi tuntua suunnattomalta sijoitukselta, mutta kun hinnan jakaa kellon käyttövuosille, ei sijoitus tunnukaan enää niin pahalta. Turhasta ei kuitenkaan kannata maksaa, joten teimmekin pienen katsauksen minimalististen rannekellojen pariin ja listasimme 10 laadukasta kelloa alle 450 euron hintaluokassa (suurin osa on huomattavasti halvempia).

Löydä täydellinen lahja rakkaallesi (tai itsellesi) tunnetuilta nimiltä, kuten Swatch:ilta tai Seiko:lta, Uniform Wares:lta tai Daniel Wellingtonilta.

 

Uniform Wares M37uniform wares kello

Käytännöllinen, luotettava ja siististi suunniteltu – nämä ovat sanoja, jotka kuvaavat tämän nuoren, mutta nopeasti kuuluisuutta haalineen Lontoolaisen brändin M37 –rannekelloa.

Uniform Waresin kellojen klassisen ja yksinkertaisen muotoilun ansiosta ne sopivat lähes jokaiseen tyyliin. M37 –rannekello on 50 metrin syvyyteen asti vesitiivis.

Hinta: 290€

Victorinox Inoxvictorinox inox -rannekello

Yhtiön 130-vuotisen taipaleen kunniaksi julkaistussa Inox -rannekellossa on kuminen ranneke ja täysteräksinen kellotaulu.

Lukuisien testien tuloksena syntynyt Inox edustaa yhtiötään. Sen voi tiputtaa kymmenestä metristä betonille ilman, että se hajoaa. Se kestää syövyttäviä aineita, kuten bensiiniä, liuottimia ja kodin puhdistustuotteita – se on myös vesitiivis 200 metrin syvyyten asti.

Saatavilla kolmella erivärisellä kumirannekkeella: musta, vihreä ja sininen.

Hinta: 290€

Swatch Backupswatch backup kello

Muodikas kello ei ole välttämättä muodikas enää muutaman vuoden päästä. Swatch on tehnyt kuluttajaystävälliseen hintaluokkaan sijoitettuja rannekelloja jo niin kauan, kuin voimme vain muistaa. Siitä onkin tullut suosittu brändi muotikelloista pitävien joukossa, sillä uuden muoti-ilmiön tultua halvan kellon voi suosiolla vaihtaa uuteen ja ajankohtaisempaan.

Backup -malli edustaa simppeliä ja yksinkertaista, mutta myös trendikästä muotoilua. Se on valmistettu muovista ja piistä, ja on saatavilla useissa eri väreissä. Se kertoo päivämäärän ja kellon kvartsikoneisto pitää viisarin liikkeellä.

Hinta: 60€

Miansai M24miansai m24 -rannekello

Miansai toi itsensä kuuluisuuteen valmistamalla kauniita rannerenkaita. Yhtiö on kuitenkin sittemmin siirtynyt valmistamaan myös rannekelloja.

M24 -malli vie minimalistisuuden aivan uudelle tasolle, sillä M24:n japanilainen kvartsikoneisto pyörittää vain yhtä viisaria. Ruostumattomasta teräksestä valmistettu kello on vesitiivis 30 metriin asti

Hinta: 180€

Braun x Dieter Rams BN0171braun x dieter rams -rannekello

Mustana ja harmaana saatava kello kuvastaa suunnittelijansa, Dieter Ramsin filosofiaa: ”vähemmän on enemmän”. Siitä onkin jo kerinnyt muodostumaan klassikko.

Mallissa on keraaminen kotelo ja koneistona toimii Quartz 3 -kvartsikoneisto. Kello on yksinkertainen, mutta siinä on myös ripaus ylellisyyttä. Vesitiivis 30 metriin asti.

Hinta: 400€

Shore Projects St Ivesshore projects rannekellot

Shore Projects on uusi brändi jonka perusti joukko ystäviä, jotka ammensivat inspiraationsa Britannian merenrannoista. Kaikki Shore Projectsin kellot on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja niiden lasit ovat naarmuuntumattomia.

Rannekkeet kiinnitetään kelloon yksinkertaisella mekanismilla, joka tekee rannekkeen vaihdosta helppoa. Brändi myykin erikseen useita erilaisia rannekkeita, jotta asiakkaat voisivat tuunata kellojaan helposti. Shore Projectsin rannekkeet ovat valmistettu canvas-kankaasta tai italialaisesta nahasta.

Jokaisesta myydystä kellosta lahjoitetaan yksi Englannin punta Marine Conservation Societylle, joka suojelee meriä ja niiden eläimiä.

St Ives -malli on vesitiivis 100 metrin syvyyteen asti, joten sen voi huoletta ottaa mukaan uintireissulle.

Hinta: 145€

Seiko SMY141P1seiko rannekello

Tämä pitkäikäinen ja vankkumaton merkki on tehnyt kauniita ja huolellisesti valmistettuja kelloja jo vuodesta 1881. Kyseinen malli ei ole yhtiön minimalistisimpia, mutta edustaa silti puhtaita linjoja ja yksinkertaista tyyliä.

Kineettinen koneisto tuottaa kätesi liikkeistä koneiston tarvitseman energian. Kelloon voi ahkeralla käden heiluttelulla kerätä varastoon jopa kuuden kuukauden ajaksi energiaa. Se myöskin varoittaa, jos lataus on loppumassa. Ei enää pattereita, eikä turhaa ympäristön saastuttamista.

Hinta: 240€

Daniel Wellington York

daniel wellingtonin rannekello

Daniel Wellington on Euroopassa astetta tuntemattomampi brändi, mutta se on saanut jo vahvan jalansijan Yhdysvaltojen markkinoilla. York on yksinkertainen rannekello klassisella kellotaululla ja krokotiili kuvioidulla rannekkeella.

York on ajaton ja monipuolinen kello, joka sopii kaikkiin tunnelmiin ja tyyleihin tehden siitä upean ja helpon lahjan.

Hinta: 230€

Larsson & Jennings CM

larsson jennings rannekello

CM (chain metal) on komea ja vakavasti otettava kello minimalistisella ”mustaa mustalla” -designilla ja metallisella rannekkeella.

Yksivärinen kellotaulu ja ranneke tekevät CM:stä minimalistisen luksuskellon, joka on saatavilla kohtuullisella hinnalla. Koneistona toimii Ronda 762 -kvartsikoneisto ja kello on vedenpitävä 50 metriin saakka.

Hinta: 275€

Mondaine Swiss Railways Evo Chrono

mondainen rannekello

Vaikka Evo Chronossa onkin normaalin kellon lisäksi kolme muuta kronografista funktiota, niin se onnistuu silti säilyttämään tietyn yksinkertaisuuden tyylissään. Inspiraatio Evo Chronoon on löydetty sveitsiläisistä rautateistä.

Käytännöllisyys, suuri päivämäärä näyttö ja ajan helppo lukeminen tekevät tästä kellosta vakavasti harkittavan vaihtoehdon.

Hinta: 420€

Vikat sanat

Markkinoilla on tällä hetkellä niin paljon erilaisia minimalistisia vaihtoehtoja, että hyvän kellon omistaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa tai hyväksyttyä.

Onko sinulla muita suosikkejassä hintaluokassa?

Jaa tietosi kanssamme kommenttikenttää käyttämällä…