rullakebab ohje

Kebab resepti – Valmista maukas tee-se-itse kebab

Kebab on monen suomalaisen mieleen. Rasvainen liha pitää huolen siitä, että bulkki pysyy päällä. Kebabia saat itsellesi helpoiten, kun kävelet lähipizzeriaan tai teet tilauksen Pizza onlinessa…

Mutta mitäpä jos valmistaisit itse tällä kertaa? Tämä kebab resepti säästää sinulle rahaa, mutta mausta ei tarvitse tinkiä. Oikein valmistettu kotitekoinen kebab saattaa yllättää maullaan, sillä se on parhaimmillaan jopa kebabkioskien versioita parempi.

Kebab resepti (neljälle)

 • 400g naudan paistijauhelihaa
 • 400g lampaan jauhelihaa
 • 1 rkl Aromat maustesuolaa
 • 2 tl suolaa
 • 1 rkl chilijauhetta
 • 2 rkl paprikajauhetta
 • 1 rkl timjamia
 • 1 rkl mustapippuria
 • 1 rkl sipulijauhetta
 • 1 rkl oliiviöljyä
 • 1 rkl perunajauhoja
 • 2 tl valkosipulijauhetta
 • 1 tl korianteria

Valmistus ohje

Kiinnitä yleiskoneeseen taikinasauvat ja vatkaa jauhelihaa vähintään 20 minuuttia. Sekoita kaikki mausteet, oliiviöljy ja perunajauhot keskenään ja lisää jauhelihaan vatkauksen alkumetreillä. Liha on tarpeeksi hyvin vatkattua, kun se muuttuu höttöisen murekemaisesta tiiviiksi ja sitkoiseksi. Valmista lopuksi pieni maistiainen mikrossa, jotta voit arvioida onko kebabliha mieleesi tarpeeksi mausteista ja tarpeeksi vatkattua.

Viimeistään tässä kohtaa laita uuni lämpenemään 100 asteeseen.

Kannattaa huomioida, että kebabliha ei maistu enää niin mausteiselta ranskalaisten ja kastikkeen kanssa, kuin mitä se paljaaltaan maistuu. Ei siis kannata pelästyä, vaikka liha olisi hieman liian mausteista omaan makuun maistiaisen perusteella. Luota kuitenkin omaan makuaistiisi, kun arvioit mausteiden määriä.

Seuraavaksi muotoile liha kebabrullan muotoon ja painele turhat ilmakuplat pois. Kääri folioon, varmuuden vuoksi vaikka vielä toiseenkin. Tee folion pohjaan muutama viilto veitsellä, jotta rasvaa pääsee tirisemään pois. Rasvoja ei suinkaan kannata valutella pitkin uunia, joten laita uunin alatasolle uunipelti, jossa on pieni kerros vettä. Tippuva rasva sekoittuu veden sekaan, eikä sotke uunia tai peltiä.

Paista kebabia 100 asteisessa uunissa 3-4 tuntia paistoritilällä. Tarkkaile kebabin valmistumista, tai tökkää kebabin sisään paistomittari ja ota kebabliha pois uunista sen sisälämpötilan ohittaessa 80 astetta.

Annan ”kebabrullan” jäähtyä huoneenlämmössä. Kebabin jäähdyttyä poista folio ja kääri pötkylä uuteen folioon. Laita kotitekoinen kebab jääkaappiin keräämään makua ja tiivistymään yön ajaksi. Joillakin on tapana laittaa kebab jääkaapin sijaan pakastimeen, jotta siitä olisi helpompi leikata ohuita siivuja. Itse kuitenkin luotan enemmän jääkaappiin, sillä tarpeeksi tiiviiksi vatkatusta lihasta saa ohuita suikaleita ilman pakastintakin… Eikä kebabliha maustu kovin hyvin pakastimessa.

Seuraavana päivänä leikkaa kebabpötkö ohuiksi viipaleiksi juustohöylällä. Sisältä liha saattaa vielä näyttää hieman punertavalta ja hieman raa’alta. Tästä ei kuitenkaan kannata hätkähtää, sillä kebab tummenee vielä huomattavasti hapettumisen seurauksena.

Ennen tarjoilua kebabsuikaleet täytyy vielä lämmittää. Tähän on olemassa kolme tapaa:

 1. Paista kebabit pannulla runsaassa öljyssä tai voissa, kunnes ne ovat sopivan lämpimiä syötäväksi.
 2. Lämmitä kebabsuikaleita uunin ylätasolla muutama minuutti 250 asteessa.
 3. Laita suikaleet mikroon lämpiämään.

Seuraavaksi on aika valmistaa rullakebabin pohja, mikäli aiot tarjoilla kebabin rullan sisässä. Muussa tapauksessa hyppää tämän kohdan yli ja jatka kastikkeen valmistamiseen.

Seuraavalta sivulta löytyvät kebabrulla resepti, sekä reseptit iskender- ja tomaattikastikkeille. Klikkaa siis itsesi sinne! –>