Kebabrullan pohjan resepti
- 5 dl vehnäjauhoja
- 3 tl kuivahiivaa
- 2,5 dl vettä
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 1,5 tl suolaa
- 0,5 tl sokeria
Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen.
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää sekaan muut ainekset ja sekoita kunnolla (n. 10 minuuttia). Taikinan ollessa tarpeeksi napakkaa jätä se kohoamaan tunnin ajaksi.
Seuraavaksi ota uunipelti ja päällystä se leivinpaperilla. Kauli taikina jauhoja käyttäen ohueksi uunipellin kokoiseksi levyksi.
Paista taikinaa uunissa 250 asteessa n. 5 minuuttia. Tarkkaile taikinaa, sillä liian rapeaksi paistettua taikinaa ei pysty enää rullaamaan. Mikäli kuitenkin pohjasta tulee vain hieman liian paistunut, levitä pullasudilla vettä taikinan päälle ja aseta päälle liina. Vesi imeytyy taikinaan ja se pehmenee jonkun verran.
Kastikkeet kebablihalle
Iskender-kastike
- 2 dl ranskankermaa, kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
- 3 valkosipulin kynttä
- 1 tl punapippuria
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl basilikaa
- suolaa
Iskender-kebabia saat tehtyä, kun valmistat kebablihan, iskender- ja tomaattikastikkeen ja leikkaat vaaleasta leivästä pieniä leipäkuutioita. Aseta lautaselle kebabliha, leipäkuutiot ja kuorruta maukkailla iskender- ja tomaattikastikkeilla.
Tomaattikastike
- 1 prk paseerattua tomaattia
- 2 rkl soijaa
- 1 tl valkopippuria
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl basilikaa
- 1 tl suolaa
- oreganoa
- ketsuppia
Molemmat yllä olevista kastikkeista on helppo valmistaa. Mittaa vain kaikki ainekset kattilaan, sekoita hyvin ja keitä pienellä lämmöllä n. 20-30 minuuttia.
Lopuksi
Tarjoile kebabliha rullana, salaatin ja ranskalaisten/riisin kanssa, tai vaikkapa lohkoperunoiden kera. Lisää joukkoon tomaatti- tai iskender-kastiketta. Kebab toimii hyvin myös tortillojen ja pizzojen täytteenä, tai salaatissa proteiinin lähteenä.
Oletko kokeillut muita kebab reseptejä? Mikä on sinun suosikki kebab ohje?