säästöpossu ja kolikoita

Kootut säästövinkit – Kitupiikin ABC

Säästämisen pienet askeleetkäteistä euroina

Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa rahojen säästämistä. Tässä on lyhyt lista säästövinkeistä, jotka auttavat euron venytyksessä.

1. Älä kuluta koko palkkaasi.

Aloita säästäminen laittamalla jokaisesta palkasta hieman rahaa säästöön. Yritä säästää n. 15-20% jokaisesta palkasta. Älä kuitenkaan luovuta, jos et pysty säästämään näin paljon. Tärkeintä on laittaa aina hieman rahaa säästöön. Pitkällä aikavälillä se tulee palkitsemaan sinut. Kaikki säästövinkit tuppaavat pohjaamaan tähän totuuteen.

2. Käytä mahdollisimman vähän rahaa otto-automaatteihin.

Joka kerta, kun nostat rahaa automaatista, veloitetaan sinulta hieman palvelumaksua. Älä siis tee monia pieniä nostoja, vaan nosta rahaa aina viikoksi kerrallaan. Älä myöskään tarkista saldoasi automaatilla, vaan mieluummin nettipankissa sillä se on ilmaista.

3. Pidä rahojasi silmällä

Tarkkaile mihin kulutat rahojasi. Ihmiset, jotka tietävät mihin rahansa laittavat yleensä myös käyttävät rahaa vähemmän ja säästävät enemmän. Kun tarkkailet kulutustasi, tiedät myös tarkkaan budjettisi, ja voit suunnitella sen paremmin.

4. Maksa kaikki lyhyen aikavälin lainat pois

Raha, jonka käytät korkojen maksuun on rahaa, jotka olisit voinut säästää. Pyri pääsemään mahdollisimman nopeasti eroon autolainasta, opintolainasta ja kulutusluotosta.

5. Aloita automaattinen säästäminen

Ihmisillä on tapana luopua säästämisestä alkuhuumaan jälkeen, kuten monista muistakin asioista. Tässä tulee säästövinkki, jonka avulla pääset eroon tästä pahasta tavasta: Aseta nettipankkisi laittamaan jokaisesta palkastasi pieni prosentti säästöihin. Näin sinun ei itse tarvitse huolehtia säästämisestä, vaan se tehdään puolestasi.

Aloita hetiparhaat säästövinkit

Et voi koskaan tietää, milloin tarvitset rahaa. Mitä jos menetät työsi? Jos sinulla on perhe ja asuntolaina, voi työpaikan menetys olla suuri taloudellinen kriisi. Jos sinulla on jo nyt vaikeuksia asuntolainan maksamisessa, niin työttömänä voi tulla nopeasti eteen tilanne, jossa pankki ulosmittaa asuntolainasi.

Tämän takia erittäin tärkeä säästövinkki on säästää rahaa pahan päivän varalle. Et voi koskaan tietää, mitä huominen tuo tullessaan.