tulevaisuuden autot

10 tulevaisuuden ajoneuvoa, jotka ovat jo olemassa

Jetpäkkejä? Sähköhelikoptereita? Kolmessa tunnissa Nykistä Lontooseen?

Tulevaisuus on jo täällä, eikä pelkästään videopeleissä. Seuraavat 10 ajoneuvoa ovat kaikki olemassa tuntemassamme maailmassa, tai ainakin tulossa kovaa vauhtia markkinoille.

Kyllä, voit ajaa huomenna töihin ”Scrooserilla”, mikäli niin haluat. Etkö tiedä minkä kulkupelin hankkisit, tai et vain osaa päättää? Anna meidän esitellä sinulle 10 futuristista ajoneuvoa, jotka ovat jo olemassa.. ainakin konseptina.

10. Martin Jetpackjetpack, eli rakettireppu

Tänä vuonna Uusi-Seelantilainen Martin Aircraft Company toi kaupallisesti saataville jetpackin, jonka avulla voi nousta 1500 metrin korkeuteen ja kulkea 90km/h nopeudella. Hiilikuidusta ja kevlarista valmistettu jetpack kykenee tuottamaan 270 kilon työntövoiman.

Nerokkainta tässä on se, että painon keskipiste sijoittuu työntövoiman keskipisteen alapuolelle tehden rakettirepusta itseoikaisevan. Jetpackejä on vieläkin vaikea saada itselleen ja tämäkin tekele tulee kustantamaan varmasti huippuluokan henkilöauton verran.

martinjetpack.com

9. Audin autopilotti autoaudin uusi konsepti

Vuoden 2014 Consumer Electronic Show:ssa Las Vegasissa, Audi esitteli maailmalle, kuinka autoja ajetaan muutaman vuoden päästä, tai tarkemmin sanottuna, kuinka autot ajavat itseään. Audin uusi automaattisesti ajava konsepti auto ajaa itseään moottoriteillä samalla, kun sinä voit lepuuttaa jalkojasi ja käsiäsi, tai vaikka kirjoittaa sähköpostia. Audin konseptiautossa on 12 ultraääni sensoria, kaksi liiketunnistinta, kamera ja laser-skanneri, jonka avulla auto näkee vaivattomasti yli 500 metrin päähän. Auto voi jopa herättää sinut, jos satut nukahtamaan. Se myös tekee tarvittaessa hätäjarrutuksen puolestasi.

8. Scrooserscrooser on kesän letkein kulkupeli

Scrooser on potkulaudan ja skootterin yhdistelmä, joka toimii sähköllä. ”Impulse drive” li-ion sähkömoottori työntää voimaa takapyörälle, kunhan ensin potkit jaloillasi Scrooserin 3km/h nopeuteen. Paksut renkaat takaavat sen, että kun hyppäät pois Scrooterin kyydistä, niin se jää paikoilleen seisomaan, eikä kaadu. Impulssi-moottorin avulla Scrooterilla voi edetä jopa 25km/h nopeudella. Hyvät levyjarrut eturenkaassa ja moottorijarrutus takarenkaassa takaavat, että tämä vekotin myös pysähtyy nopeasti. Älä kuitenkaan läikytä kahvejasi jalkakäytävälle.

3500 eurolla Scrooser voi olla sinun.

scrooser.com

Artikkeli jatkuu seuraavalla sivulla –>