tulevaisuuden autot

10 tulevaisuuden ajoneuvoa, jotka ovat jo olemassa

7. Amazon Prime AirAmazonin quadrokopteri testissä

Amazon -verkkokauppa testaa parhaillaan palveluaan, jota kutsutaan Prime Airiksi. Ilmatilan uskotaan aukeavan Euroopassa siviili-lennokeille vuonna 2016. Amazon aikoo ottaa mahdollisuuden vastaan ja jatkossa voitkin saada Amazonista tilaamasi tavarat helikopterilla kotiovellesi. Nämä lennokkikopterit voivat kantaa jopa 2,3 kilon verran tavaraa, joka tarkoittaa, että yhtiö voi lähettää 86% tilauksistaan lennokeilla. Tämä toimii siis teoriassa, mutta ehkäpä jo 10 vuoden päästä automaattiset lennokkikuriirit ovat arkipäivää.

amazon.com

6. Virgin Galactic

Monet uskoivat, että SpaceShipTwo:n traaginen onnettomuus, joka tappoi lentäjä Mike Alsburyn, olisi ollut Virgin Galacticin avaruusohjelman loppu. Näin ei kuitenkaan ole, vaan yhtiö paiskii rajusti hommia, jotta kaupalliset avaruuslennot saataisiin lähitulevaisuudessa mahdollistettua keskiluokalle. Suomalaisista mm. pokerinpelaaja Jens Kyllönen on hankkinut itselleen lipun avaruuteen Virgin Galacticilta.

virgingalactic.com

5. Airbus konseptiairbus konsepti lentokone

Kaikki, jotka ovat saaneet kunnian matkata uudella A380 -koneella, tietävätkin jo, että nykyaikainen lentäminen voi olla todella mukavaa. Lentokonevalmistajalla on kuitenkin jo suuret suunnitelmat vuodeksi 2050. Perinteiset business- ja economy -luokat on korvattu konseptissa alueilla, jotka on merkitty rentoutumiseen, työntekoon ja sosialisointiin. Totta kai jokaisella matkustajalla on myös oma henkilökohtainen näyttö ja muotoutuva istuin. Kunnianhimoisin tavoite on kuitenkin saada koneeseen kasvipohjainen, läpinäkyvä ulkokuori, joka mahdollistaa taivaan katselun.

airbus.com