Venuksessa on kuumat paikat

NASA aikoo valloittaa Venuksen

Marsin valloitusta suunnitellaan kovalla vauhdilla ja avaruutta pyritään kaupallistamaan. Samaan aikaan NASA suunnittelee myös lähettävänsä miehitetyn lennon Venukseen. Lento onnistuu, mutta Venuksen pinnalle laskeutuminen ei, kertoo ExtremeTech.

 

NASA:n alainen Langleyn tutkimuskeskus ehdotti, että kuun ja Marsin valloituksen sijaan astronautteja alettaisiin lähettää tulevaisuudessa Venukseen.

Tieteen kannalta Venus on Marsia mielenkiintoisempi sillä sen tutkiminen voisi lisätä ymmärrystämme kasvihuoneilmiöstä – Venuksen ilmakehä on nimittäin täynnä hiilidioksidia.

Matka Venukseen on myöskin lyhyempi, kuin Marsiin. Venukseen pääsee 440 päivässä, kun taas Marsiin matkaamiseen kuluu yli 500 päivää.

Projektia varten on jo suunniteltu avaruusalus – 129-metrinen High Altitude Venus Operational Concept eli Havoc -ilmalaiva. Sen kuoressa on aurinkopaneelit, joista se saa energiansa.

 

Venuksessa aiotaan oleskella ilmalaivassa

Aurinkoenergiaa Venuksessa riittää, sillä se saa 40% enemmän energiaa auringosta, kuin Maa. Marsiin verrattuna Venukseen tulee aurinkoenergiaa jopa 240-kertaa enemmän.

Venuksen pinnalla odottavat sietämättömät olosuhteet: merenpinnalla ilmanpaine on kuin valtameren pohjassa – 92-kertainen maapalloon verrattuna. Lämpömittarikin lähestyy 500 astetta.

Ilmassa on kuitenkin paremmat olot. 50 kilometrin korkeudessa ilmanpaine on sama, kuin Maan pinnalla. Lämpötilakin vastaa ”vain” saunaa, eli n. 75 astetta. Toisin kuin Marsin, niin Venuksen ilmanpaine riittää ilmalaivan potkurien käyttämiseen.

Säteilysuoja on Venuksessa parempi, kuin Marsissa. 50 kilometrin korkeudessa säteily on yhtä voimakasta, kuin Maan pinnalla Kanadassa.