tarkka-ampuja väijymässä

SAS:n tarkka-ampuja tappoi kaksi jihadistia yhdellä luodilla

Me kaikki olemme kuulleet hulluja sotatarinoita – useimmiten kuitenkin talvisodasta, jossa isoisämme painelivat menemään. Call of Duty ja Battlefield -kentiltäkin kuulemme välillä, kuinka joku veti ”kolme tappoo yhel kudil”. Nyt hyvät lukijat saatte kuulla sotatarinan suoraan Irakista, joka kuulostaa siltä, kuin se olisi tapahtunut Call of Dutyssä. 

Brittiläinen tarkka-ampuja tappoi kaksi ISIS:n sotilasta yhdellä luodilla marraskuussa 2014. Kyseinen operaation toteutti tiimi, jonka tehtävänä oli vakoilla islamistisen valtion sotilaita Pohjois-Irakissa.

Kuolleet ISIS:n sotilaat kuuluivat häikäilemättömään kranaatinheitin tykistöön, joka tulitti armotta kylää, johon oli jäänyt loukkuun siviilejä.

Tarkka-ampujan luoti lävisti ensimmäisen jihadistin rinnasta, jolloin hän kuoli välittömästi. 50-kaliiberinen luoti tuli sirpaleina ulos hänen olkapäästään, josta se jatkoi matkaansa toisen militantin päähän. Toinen jihadisti kuoli vain sekunteja myöhemmin.

Ampuminen tapahtui paikassa, josta jihadistit tulittivat lähellä sijaitsevaa kylää. Kylään oli paennut irakilaisia siviilejä ISIS:n valtaamista lähikylistä. Useat kranaatinheittimen iskut osuivat kylään tappaen useita naisia, lapsia ja miehiä.

Brittiläinen SAS -erikoisjoukko odotti ilmaiskua kranaatinheitin tukikohtaan Britannialta tai Yhdysvalloilta, mutta heille kerrottiin, ettei sellaista ollut tähän hätään saatavilla. Heille annettiin lupa avata tuli kohti viiden hengen kranaatinheitintiimiä.

Tarkka-ampuja käytti aseenaan brittiläistä AS50 BMG -kivääriä, johon oli asennettu äänenvaimennin. Hän onnistui kaatamaan yksin kaikki viisi jihadistiä pelastaen lukuisia ihmishenkiä kylästä.

Lähteen sanomaa:

”Me uskomme, että tiimin komentajalla oli yllään luotiliivi. Tarkka-ampujan luoti kuitenkin lävisti liivin rinnasta. Luoti todennäköisesti hajosi sirpaleiksi hänen kehonsa sisällä, mutta sirpaleet jatkoivat matkaansa kohti hänen takanaan kyykyssä olevaa miestä. Tämä ei ollut huono aamu tiimillemme, sillä saimme kaadettua kokonaisen kranaatinheitintiimin.

AS50 -kivääri painaa lähes 20 kiloa ja sillä voidaan ampua tarkasti lähes mailin päähän. Rekyyli on niin mahtava, että kiväärin takaosassa on hydraulinen järjestelmä, joka estää ettei tarkka-ampuja loukkaannu.”