tulevaisuuden autot

10 tulevaisuuden ajoneuvoa, jotka ovat jo olemassa

4. Spike Aerospace S-512

Tämä supernopea suihkukone ilmestyy lähitulevaisuudessa Airbussin konseptia todennäköisemmin. Spiken insinöörit ovat korvanneet ärsyttävät ikkunat näytöillä, joista näytetään reaaliaikaista kuvaa koneen ulkokuoreen sijoitetuista kameroista. 1.6 Machin risteilynopeuden ansiosta koneella kestää n. 3-4 tuntia lentää New Yorkista Lontooseen. Koneen on lupailtu olevan valmis vuoteen 2018 mennessä.

spikeaerospace.com

3. Saker S-1sakerin hävittäjä auringonlaskussa

Jos jaksat odottaa vielä vuoden kauemmin, eli vuoteen 2019, niin miksi et saman tien hankkisi omaa hävittäjää? Saker S-1 tulee kustantamaan n. 7 miljoonaa euroa, ja kulkemaan 0.99 Machin nopeudella. Tämä kaksipaikkainen kone voi kivuta kohti taivaasta jopa 4200 metriä minuutissa. 12 metriä pitkä ja 8 metrin siipivälin omistava kone on kuitenkin niin pieni, että se voi nousta ja laskeutua vain 457 metriä pitkälle kiitoradalle.

Saker ottaa parhaillaan vastaan ennakkotilauksia.

sakeraircraft.com

2. E-Volo VC200e-volo sähköhelikopteri

E-volon viherkopteri, VC200 ”Volocopter” toimii sähköllä ja siinä on 18 roottoria. Se onkin varmasti loistava valinta turvallisuudesta nauttivalle helikopteriharrastajalle. Saksassa valmistettua kopteria markkinoidaan turvallisempana, yksinkertaisempana ja vihreämpänä perinteisiin helikoptereihin verrattuna. Konetta ohjaa 20 itsenäistä tietokonetta, joista jokainen voisi teoriassa lentää kopteria yksin. Markkinoille tullessaan tämä täysin päästötön kopteri voi saavuttaa 100km/h nopeuden ja se jaksaa lentää yhdellä latauksella tunnin ajan. Taakkaa kopteri jaksaa kantaa aina 450 kiloon asti.

www.e-volo.com

1. RYNOryno on yksipyöröinen moottoripyörä

Paperilla tämä vekotin näyttää katastrofilta – yksipyöräinen moottoripyörä. Pyörässä on ohjaustanko ja kehittynyt motion-sensor -tekniikka, jonka avulla eteenpäin nojatessa pyörä kiihdyttää ja taaksepäin nojatessa jarruttaa. Kääntyminen tapahtuu tietenkin sivulle päin nojaamalla. Enimmissään 15 kilometriä yhtenäistä ajoa ja 16km/h huippunopeus eivät tee tästä kovinkaan kätevää laitetta, mutta ainakin pyörä tullaan huomaamaan. Ennakkotilauksia otetaan parhaillaan vastaan.

$5,295, rynomotors.com