pako alkaa

Nuoret pakenevat Facebookista

”Facebookin suosio laskee nuorten keskuudessa,” kertoo Bloomberg -uutistoimisto.

Konsulttiyhtiö Magidin raportista selviää, että Yhdysvalloissa 13-17-vuotiaista nuorista enää 88% käyttää Facebookia, kun viime vuonna luku oli 95%.

Nuorisokadosta on koitumassa iso ongelma Facebookille Magidin toimitusjohtajan, Tero Kuittisen mukaan.

”Facebookia ajateltaessa voidaan todeta, että jokin muuttui vuonna 2014,” sanoo Kuittinen ja jatkaa: ”Jos nuoret alkavat viettää huomattavasti enemmän aikaa viestisovelluksissa, tulee se varmasti kalliiksi Facebookille.

Miksi nuoret pakenevat Facebookista?

Bloombergin raportin mukaan syynä nuorten katoamiseen Facebookista on mm. luottamuspula.

Haastatelluista vain 9% kuvaili Facebookkia sanoilla ”luotettava” tai ”turvallinen”. Kuitenkin melkein 30% yhdisti kyseiset sanat Pinterest -palveluun. Pinterest oli myös huomattavasti Facebookia hauskempi, sillä 40% vastaajista piti sitä hauskana. Facebookia hauskaksi kuvaili vain 18%.

”Facebook on ollut jo jonkin aikaa niin isossa roolissa ihmisten elämässä, että sen hiipumisessa tulee kulumaan aikaa. Pikkuhiljaa tyytymättömyys Facebookia kohtaan tulee kasvamaan. Ja pian seuraa myös sen käytön lopettaminen,” Kuittinen arvioi.

Mihin nuoret sitten katoavat?snapchat kerää suosiota

Twitterin käyttö kasvoi 13-17-vuotiaiden keskuudessa vuonna 2014 kahdella prosentilla. Nuorista 48% käyttää jo Twitteriä.

Facebook kärsii kovasta kilpailusta myös viestintäsovelluksien kohdalla. Vaikka Facebook Messenger olikin vielä suosituin viestisovellus, niin sen käyttäjäkunta on ikääntymässä nopeasti. Vain 55% käyttäjistä on 37-vuotiaita tai nuorempia.

Vertailun vuoksi kerrottakoon, että kuvien lähettämiseen tarkoitettu pikaviestisovellus Snapchatin käyttäjistä 83% oli enintään 37-vuotiaita. Facebook yrittikin ostaa Snapchatin WhatsAppin tapaan itselleen, mutta sen tarjous hylättiin.

Cnet:n teki kyselyn pikaviestisovelluksien käytöstä. Osallistuneista 18% viestitteli Snapchatin kautta, 17% Applen iMessagella ja 9% WhatsAppilla. Kyselyn luotettavuus kuitenkin kärsii vain 1900 henkilön otoksesta.