jay z räppää

Mikä on Jay-Z:n menestyksen salaisuus?

Hänet tunnetaan ympäri maailmaa rap-artistina, tuottajana ja yrittäjänä. Kukapa ei joskus olisi jotain hänen kappalettaan kuunnellut?

Tässä artikkelissa ruodimme Jay-Z:n taivalta yrittäjänä, ja katsomme mitä voimme oppia häneltä.

Jay-Z:stä on tullut yksi 2000-luvun menestyksekkäimpiä yrittäjiä. Noin 500 miljoonan dollarin omaisuuden pohjana ei kuitenkaan ole hänen musiikkinsa, vaikka mies onkin yksi maailman myydyimmistä ja taitavimmista rap-artisteista. Hänen valtava omaisuutensa on syntynyt periksiantamattomalla yrittämisellä. Hän omistaa mm. 40/40club yökerho ketjun, Rocawear vaatemerkin ja Roc Nation levy-yhtiön. Hän on omistanut myös osuuden Brooklyn Nets -koripallo joukkueesta.

Ahkeruus, periksiantamattomuus ja intohimo

ahkeruus on hyve

Shawn Carterin ensimmäiselle albumille, Reasonable Doubtille julkaistiin kappale nimeltä ”Can’t Knock The Hustle.” Nimellä on monia eri merkityksiä, mutta tärkein sanoma on, että kova työ johtaa menestykseen. Mies seisoo omien sanojensa takana.

Jay kasvoi Brooklynissä köyhällä Marcyn asuinalueella. Hänen isänsä lähti hänen ollessaan 11-vuotias, joten hänen äitinsä piti yksin huolta hänestä ja hänen sisaruksistaan. Jay-Z on hankkinut työmoraalinsa Brooklynin kaduilla myymällä cräkkiä. Hänen asuinalueensa nuorille se oli usein McDonald’sin lisäksi ainoa mahdollinen työpaikka.

Työskennellessään kaduilla, hänellä oli kokoajan tavoitteenaan jotain suurempaa. Hänen unelmansa oli olla menestyksekäs räppäri, ja hän teki kaikkensa saavuttaakseen sen. Hän keksi riimejä myydessään huumeita ja silloin, kun hän ei ollut diilaamassa, hän harjoitteli räppäämistä.

I’m far from being god, but I work god damn hard.”

Jay-Z, kappaleessa ”Breathe Easy”.

Jay z syntyi brooklyniin

Nykyään hän pyörittää laillista bisnestä, mutta se ei olisi mahdollista ilman hänen periksiantamattomuuttaan.

Shawn Carterilla ei ollut rumpusettiä, eikä muitakaan instrumenttejä. Se ei kuitenkaan estänyt häntä toteuttamasta intohimoaan. Hän käytti nyrkkiään ja keittiön pöytää tehdäkseen biittejä, joiden päälle hän sitten räppäsi.

Kun hän perusti Rock-A-Fella levy-yhtiön, hänen toimistossaan ei ollut tietokonetta, ilmastointia tai edes pöytää. Silti yhtiö tuotti hittibiisejä ja teki voittoa.

Jos siis haluat jotain tarpeeksi, voit myös toteuttaa sen.

Keittiön pöytää koputtava Shawn ärsytti hänen sisaruksiaan, mutta hänen äitinsä näki hänen intohimonsa. Niimpä hänen äitinsä osti hänelle syntymäpäivälahjaksi Boombox kaiuttimen.

Jos Jay-Z ei olisi näyttänyt intohimoaan, ei hän olisi saanut Boomboxia, jonka avulla hän pystyi toteuttamaan itseään. Tavoitellessasi jotain, osoita siis intohimoa, jotta voit saada apua muilta ihmisiltä. Sinun täytyy kuitenkin ensin tehdä itse kaikki mitä vain voit, koska mikään ei ole ilmaista.Mustavalkoinen New York

Hova ei koskaan opiskellut kauppatieteitä. Koulutuksen puute ei kuitenkaan estänyt häntä perustamasta nykyään satojen miljoonien dollarien arvoisia yhtiöitä.

Kun muut hankkivat ekonomin papereita, Jay opiskeli bisnestä kaduilla. Hän oppi myyntiä, mainostamista ja kirjanpitoa. Tämän ansiosta yrittäminen oli vain luonnollinen jatke hänen uralleen.

Meillä kaikilla on erilaisia taitoja. Mieti siis, mitkä niistä olisivat siirrettävissä uusiin paikkoihin.

Mikään levy-yhtiö ei hyväksynyt Jay z:tä joukkoonsa. Päästikö hän siis irti unelmastaan? Ei, hän perusti oman levy-yhtiönsä.

Hänelle tarjottiin ala-arvoista sopimusta Iceberg Apparellilta, vaikka hänen shoutouttinsa räjäyttivät vaateyhtiön myynnit. Mitä hän teki? Hän perusti oman vaateyhtiönsä, ja myi sen 10 vuoden päästä 200 miljoonalla dollarilla.

Älä siis luovuta, vaikka sinulle näytettäisiin vain punaista valoa. Jatka lukemista seuraavalla sivulla –>