värikkäitä muroja

10 Aamupalaa maailmalta – Katso parhaat aamiaiset

Aamiainen on päivän tärkein ateria, onhan se todistettu myös tieteellisesti. Monille aamupalan syöminen voi olla oikea haaste, sillä nälkä ei meillä kaikilla ole suurimmillaan juuri herättyämme. Keräsimme tähän artikkeliin 10 erilaista aamupalaa maailmalta, jotta voisit ymmärtää, että aamupalan ei tarvitse olla pakkopullaa.

Olit sitten lomalla tai kotona, niin aamiaisen kuuluu maistua hyvälle. Tee itsellesi eksoottisempia aamupaloja, jos olet huono syömään aamuisin. Pannukakkujahan voi aina syödä, vaikka ei olisi nälkäkään.

Malesia: Kaya Toastkaya toast paahtoleipä

Aamupala on Malesiassa herkullinen hetki. Unohda länsimaalaiset vaihtoehdot ja maista Kuala Lumpurissa ollessasi perinteistä Kaya toast -paahtoleipää. Siihen kuuluvat kookoshillo, sokeri ja kookosmaito. Nauti keitettyjen kananmunien kanssa.

Meksiko: Tostada (tortilla)tostada, eli tortilla

Meksikolaisilla ei jää aamupala väliin, sillä heillä on usein tapana syödä tortilloja aamuisin. Pohjana he käyttävät leipää tai tortilloja ja päälle kasataan kaikkea, mikä maistuu hyvältä. Meksikolaisessa tostadassa on täytteinä usein munia, kinkkua, papuja, juustoa ja tomaatteja. Kuten kaikki tortillaa syöneet tietävätkin, niin ne ovat hyvin täyttäviä.

Sveitsi: Leipä & Marmeladihunajaa ja leipää

Aamiaiset ovat melko yksinkertaisia Sveitsissä, joskaan eivät huonoja. Paahtoleivän päälle voidellaan marmeladia tai hunajaa. Päälle laitetaan juustoa ja leivän kera syödään usein mysliä. Nämä kaadetaan kurkkuun yhdessä kuumankaakaon tai teen kanssa. Niillä selviää lounaaseen saakka.

Jatkuu seuraavalla sivulla –>