jay z räppää

Mikä on Jay-Z:n menestyksen salaisuus?

Kirjaa tärkeät asiat ylösmuistiinpanovälineet

Nuori Jay-Z piti aina mukanaan kynää ja paperia.

If I was crossing a street with my friends and a rhyme came to me, I’d break out my binder, spread it on a mailbox or lamppost and write the rhyme before I crossed the street.”

Olet sitten kirjailija, tai yrittäjä, et voi koskaan tietää milloin inspiraatio ottaa vallan. Varmista, että voit kirjata nämä neronleimaukset myös ylös, jotta ne eivät unohdu. Lataa siis älypuhelimeesi Notebook sovellus.

Perustaessaan Roc-A-Fella Recordsia yhdessä kavereidensa kanssa vuonna 1994, he laativat liiketoimintasuunnitelman. Jayn sanoin:

“We made short and long-term projections, we kept it realistic, but the key thing is that we wrote it down, which is as important as visualization in realizing success.”

Jos harkitset yrittämistä, ja sinulla ei ole vielä liiketoimintasuunnitelmaa, niin tee se. Sitä ei tarvitse noudattaa kirjaimellisesti, eikä kannatakaan, mutta se auttaa sinua hahmottamaan kokonaisuutta ja etsimään puutteita.

Unelmoi ja keskityyksityisjetti

I’d rather die enormous than live dormant.”

Jay-Z, kappaleessa “Can I live”.

Kukaan ei sanonut köyhälle pojalle, että jonain päivänä hän voisi olla puoli miljardööri ja yksi jenkkilän kuuluisimmista ihmisistä. Hänen ala-asteen opettajansa kuitenkin huomasi hänen lahjansa. Hänen tukensa antoi Jay z :lle itseluottamusta unelmoida isosti.

Suurien tavoitteiden saavuttamiseksi pitää niistä myös unelmoida. Jotta unelmat voisivat toteutua, pitää niitä myös tavoitella kaksin käsin.

You can want success all you want, but to get it, you can’t falter. You can’t slip. You can’t sleep. One eye open, for real, and forever.”

-Jay-Zkeskittyminen ja intohimo

Liian usein viihdealalla tuntuu käyvän niin, että nuori taiteilija saa hieman makua menestyksestä, ja pilaa kaiken keskittymällä bailaamiseen ja päihtymiseen.

Sama voi tapahtua myös yrittäjälle. Pieni menestys johtaa ylpeilyyn ja laiskuuteen. Oman bisneksensä saa helposti kaatumaan, jos siihen ei keskity sataprosenttisesti.

Jay-Z:n tehdessä läpimurron, hän päätti pitää päänsä kylmänä. Hän räppää skumppapullojen poksauttelemisesta, mutta itse käyttää harvoin alkoholia. Jay sanookin pysyvänsä selvin päin, jotta voisi keskittyä tekemään rahaa.