jay z räppää

Mikä on Jay-Z:n menestyksen salaisuus?

Kunnioita itseäsi ja pysy aitona

Either love me or leave me alone.”

-Jay-Z

Vuonna -99 Jay-Z voitti ensimmäisen Grammy palkintonsa. Hänen albuminsa ”Vol. 2… Hard Knock Life” valittiin parhaaksi rap-albumiksi. Hän ei kuitenkaan ollut paikalla vastaanottamassa palkintoa, vaan boikotoi tilaisuutta, koska hänen mielestään tilaisuus ei kunnioittanut hip-hoppia.

Grammy gaala ei ollut ensimmäinen paikka, jossa Jay osoitti jyrkästi mielipiteensä. Ensimmäisestä albumistaan lähtien Jay-Z oli hypettänyt Cristal luksus-samppanjaa. Cristalin toimitusjohtajan kirjoitettua The Economist lehteen artikkeli, jossa hän pilkkasi Jay-Z:n elämäntapaa melko rasistisesti, Jay lopetti kaiken yhteistyön Cristalin kanssa, ja vannoi lopettavansa sen juonnin ja myymisen hänen klubeillaan.

Jay-Z:llä on nollatoleranssi epäkunnioitusta kohtaan. Tämän takia häntä kunnioitetaankin laajasti.

Monet varmasti muistavat auto-tunen kulta-ajan hip-hopissa vuonna 2009. Valtaosaan kappaleista käytettiin auto-tunea, eli tietokoneohjelmaa, jolla muutetaan sävelkorkeuksia.

Jay-Z ei kuitenkaan hypännyt tähän trendiin mukaan. Päinvastoin, hän julkaisi kappaleen ”D.O.A. (Death of Auto-Tune).” Kappale oli vastalause auto-tunelle.

Jay voitti kappaleellaan Grammy palkinnon, ja ilmoitti kappaleellaan, että hän tulee pysymään omassa tyylissään, eikä kulje trendien mukana.

Uusimpien villitysten seuraaminen ei ole toimiva strategia, jos unelmoit pitkäaikaisesta menestyksestä. On toteutettava omaa tyyliään, jos haluaa arvostusta.

Pyydä apua – hanki mentorimentori on hyvä valmentaja

Yrittäjät ja taiteilijat ovat yleensä päättäväisiä ihmisiä. Jay-Z on molempia, mutta se ei estänyt häntä pyytämästä apua mentoreilta. Ilman roolimallien apua, ei Jay-Z olisi tänä päivänä sitä, mitä hän nyt on.

Jay-Z:n mentoreina ovat toimineet mm.:

  • Russell Simmons – Def Jam Recordsin toinen perustaja
  • The Notorious B.I.G. – Räppäri
  • Michael Jordan – kuusinkertainen NBA:n mestari

Hyvä mentori on jo ollut tilanteessasi, ja tietää mitä sinun kannattaa seuraavaksi tehdä. Mentori myös auttaa sinua välttämään vakavia virheitä. Jos sinulla ei ole mentoria ja olet yrittäjä, hanki sellainen.