yrittäminen on alussa raskasta odottelua

Yrittäminen on raskainta ensimmäisenä vuonna

Yrityksen ensimmäiset vuodet ovat tyypillisesti vaikeimpia. Onneksi aika kuitenkin kulkee vauhdilla. Aika on arvokkain resurssimme. Eipä olekaan ihme, että joka suuntaan katsoessamme näemme tuotteita, joita markkinoidaan ”ajan säästäjinä”.

Olisin kyllä tyytyväinen, jos saisin six-päkin kuudessa minuutissa tai minusta tulisi miljonääri 90 päivässä. Näin nyt ei kuitenkaan tapahdu – tai ainakaan todennäköisyydet eivät ole puolellamme. Hyvinkin suunniteltu yritys ei välttämättä ota tuulta alleen – koskaan, tai ensimmäisinä vuosina.

Tahmea alkuyrityksen alku on usein tahmea

Jos kysyt pitkän uran tehneeltä yrittäjältä, että mikä on vaikeinta yrittämisessä, on vastaus aina sama: ensimmäiset vuodet. Yrityksen alku aikoina ongelmana on se, että brändi ei ole vielä kehittynyt. Ihmiset eivät vielä luota yritykseesi, ja voivat jopa olla todella ennakkoluuloisia ja kyynisiä sitä kohtaan. Suurin osa yrityksistä kaatuukin ensimmäisinä vuosinaan.

Monet ajattelevat, että markkinointi ja kaikki muu työ on ollut turhaa, koska yritys ei ota tuulta alleen. Toiset taas ymmärtävät, että saadakseen brändiä ja yritystä kehitettyä, tarvitaan aikaa. Löytääkseen toimivan reseptin, pitää nykyistä hioa vielä lisää ja kokeilla eri kikkoja. He myös ymmärtävät, että hyvää brändiä ei kehitetä vuodessa – ainakaan ilman massiivista mainonta budjettia. Motivaatiota on löydyttävä, jotta yrittämisellä voisi onnistua.

Ajatellessamme negatiivisuutta uusia yrityksiä ympäröivää negatiivisuutta tulee usein mietittyä, että miksi maailma on niin negatiivinen uusia ideoita kohtaan? Voimme valloittaa lopulta koko alan, tehdä bisnestä uusilla tavoilla ja ehkäpä luoda jotain täysin uutta tyhjästä. Silti vielä tällä hetkellä näyttää siltä, että emme ole tervetulleita omaan yhteisöömme. Ovet sulkeutuvat edessämme. Näinkö niitä yrittämisen esteitä puretaan?

Miksi ihmiset ovat negatiivisia?älä anna negatiivisuuden lannistaa sinua

Joka päivä miljoonia uusia nettisivuja ja ideoita aletaan kehittämään. Niistä kuitenkin vain n. 2-5% onnistuu. Yrittäminen ei ole helppoa – se saattaa tulla joillekkin yllätyksenä. Ihmisille on normaalia olla ottamatta uusia yrittäjiä tosissaan. Monet yritykset saattavat myös kieltäytyä yhteistyöstä kanssasi, ja jopa lytätä koko ideasi. Miten siis päästä yli alun tahmeudesta?

Ainoa toimiva ratkaisu päästä irti uuden yrittäjän leimasta, on toimia alalla niin pitkään, ettet enää ole ”uusi” yrittäjä. Uuden konseptin kanssa tarvitaan aina aikaa, jotta ihmiset tottuisivat siihen ja ottaisivat sen tosissaan. Muutaman vuoden yrittämisen päästä he saattavat huomata, että kokoajan uusia yrittäjiä aloittaa ja lopettaa, mutta sinä olet tullut jäädäksesi.

Voit tutkia, kuinka saat markkinoitua tuotettasi parhaiten. Tämä kannattaa ehdottomasti tehdä, mutta parhaiten tuotteita saa myytyä ajan avulla. Ajan kuluessa yritystäsi kohtaan aletaan olla hyväksyvämpiä ja se tulee paremmin yleisön tietoon. Ajan kuluessa ennen kaikkea ihmiset, jotka ovat vakioasiakkaitasi, sitoutuvat enemmän ja enemmän yritykseesi ja levittävät siitä tietoa puskaradiossa.

Ole kärsivällinendonald trump ei lannistu

Sama pätee myös elämään bisneksen ulkopuolella. Saatat turhautua, kun yrität tehdä asiat nopeasti, mutta huomaatkin, että tulokset eivät tulekaan yhtä nopeasti, kuin alun perin kuvittelit. Silloin usein vaihdammekin fokustamme johonkin muuhun asiaan, sillä meistä tuntuu, että tuloksia ei koskaan tule. Tulosta voi tulla paljon yhdelläkin kertaa, mutta muista, että se kerta tulee yllättäen ja saattaa tapahtua vaikkapa huomenna. Jos et ole tarpeeksi kärsivällinen, et koskaan tule näkemään sitä päivää. Ajattele vaikkapa, että mitä jos Donald Trump olisikin luovuttanut tehtyään konkurssin? Hän ei varmastikaan olisi tänä päivänä miljardööri.

Suurin virhe, jota ihmiset sekä yrittäjät tekevät, on ajan mahdin unohtaminen. Meidät on koulutettu haluamaan ja vaatimaan nopeita tuloksia, mutta tällä alalla se ei vaan toimi niin. Sinun täytyy olla kärsivällinen. Yrittäminen ei ole pikajuoksu, vaan maratoni.

Vikat sanat

Seuraavan kerran, kun yrität luoda jotain uutta ja sinut tyrmätään maahan, niin muista, että paras tapa todistaa olleensa oikeassa, on antaa onnistumisten puhua puolestaan. Muista myös, että usein yrittämisessä idea on vain 20%. Loput 80% tulevat idean toteutuksesta ja työstä, jota sen eteen on tehty.

Aika on pitkälti sama asia, kuin elämä. Tuhlaa aikaa, ja tuhlaat myös elämääsi. Hallitse aikaa, niin voit hallita myös elämääsi.