nettihuijari

Näin paljon deittisivustoilla huijataan rahaa

Poliisin antaman lausunnon mukaan suurin osa petoksista tapahtuu nykyaikana netissä. Deitti- ja seuranhakusivustot ovat suosituimpia huijauspaikkoja, sillä rakkaus on tunnetusti sokea. Huijaus tulee maksamaan uhrilleen keskimäärin n. 12.000 euroa.

Deittisivustojen kautta ammatikseen ihmisiltä rahaa huijaavat pääsevät vedättämään hyväuskoisia ihmisiä. Mitä muutakaan voi odottaa, kun köyhimmissäkin maissa alkaa tietokoneiden määrä kasvaa? ”Scämmääjä” saattaa tarvita rahat elääkseen ja mitäpä sitä nyt ei ruokansa eteen hätätilanteessa tekisi?

Telegraphin mukaan pelkästään Iso-Britanniassa tehdään kuukausittain yli 200 huijausta deittisivustoilla. Keskimäärin uhrilta huijataan n. 12.00 euroa, mutta huomattavasti isompiakin vedätyksiä on nähty. Leskirouvan kerrotaan maksaneen netissä tapaamalleen ihmiselle yli 76.000 euroa, koska hän luuli tämän avustavan hänen sairasta tytärtään.huijari kalastaa rahaa

Rahan kalasteluun käytetään mitä monimuotoisimpia keinoja. Komea Yhdysvaltojen kersantti saattaa tarvita rahaa, jotta pystyisi lentämään Suomeen. Rahaa saatetaan tarvita, jotta lomakorvaukset saataisiin maksettua työnantajalle. Nigerialaiset tarvitsevat myös perinteisesti rahaa mittaviin tullimaksuihin, jotta he pääsisivät tapaamaan rakkaansa ja hakemaan samalla suuren perintönsä.

Se, mikä kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, ei usein ole totta. Se on vain pelkkä huijaus.