M&M karkeista tehty sydän

Ystävänpäivälahja 101

”Yllätyselementti saa aikaan kivan fiiliksen”

Ystävänpäivän lähestyminen aiheuttaa monissa miehissä paineita. Pitäisi ostaa ystävänpäivälahja, joka on luova, persoonallinen ja toivottu. Lisäksi pitää myös osata ottaa vastaan lahjoja.

Ystävänpäivä on kuin menkat tai ripsiväritahrat tyynyssä – seurustelevan ihmisen on pakko hyväksyä se. Sinun ei kuitenkaan tarvitse varata lentoa Pariisiin tai myydä taloasi, jotta saat ostettua hänelle kivan timantin.

Erään tutkimuksen mukaan 70% prosenttia naisista ei suutu, jos heidän poikaystävänsä ei osta heille ystävänpäivälahjaa (miehistä 90% ei suuttuisi). Tämä ei kuitenkaan ole koko totuus.

Yleisenä ystävänpäivä -sääntö on tämä: jotkut naiset odottavat saavansa kalliita ja isoja lahjoja. Jotkut taas eivät. Kaikki naiset haluavat kuitenkin tulla muistetuksi tavalla tai toisella.

Ystävänpäivä on erilainen Suomessa, kuin ulkomailla. Yhdysvalloissa se tarkoittaa vain rakastuneiden päivää, mutta Suomessa se on yleisemmin ystävien muistamisen päivä. Kulttuurimme on kuitenkin amerikkalaistumassa kovaa vauhtia, jonka takia tämä juhla onkin muuttumassa kokoajan enemmän rakastavaisten juhlaksi.

Mitä ostaa lahjaksi?kuohuviini on klassinen ystävänpäivälahja

Klassiset ystävänpäivälahjat ovat hotellivaraus ja samppanja tarjoilu suoraan sänkyyn. Ravintolaillalliset, suklaa ja ruusut ovat myös tyypillisiä kaikkien tuntemia ystävänpäivälahjoja. Illan voi toki myös viettää kotona, ja miehen kokkaaminen onkin jo sinällään lahja. On kuitenkin suositeltavaa ostaa vähintäänkin suklaata ja jokin pieni lahjaa sen lisäksi.

Pahin mahdollinen asia, mitä voi tapahtua, on ystävänpäivän totaalinen unohtaminen. Kolmen päivän ryyppyputken jälkeen kotiin kömpivä mies ei säväytä naista, joka odottaa saavansa juhlan mukaista huomiota.

Ystävänpäivän ei kuulu olla stressaamista ja panikointia lahjan ostamisen kanssa. Ystävänpäivälahja on kuitenkin vain tapa osoittaa huomiota ja muistamista, jotka luonnollisesti kuuluvatkin parisuhteeseen.

Huomion osoittaminen on tärkeintänainen tarvitsee huomiota

Tämän ystävänpäivän aion viettää nykyisen rakkaani kanssa. Olen imarreltu siitä, että hänkin haluaa viettää päivän kanssani. Lahjojen ostamista en pidä tärkeänä, mutta rakastan ajatusta lahjan taustalla.

Jos olet mies, joka haluaa hukuttaa tyttönsä lahjoihin, niin nostan hattua. Naisellasi on käynyt hyvä tuuri. Älä kuitenkaan odota, että kaikki naiset haluavat tällaista kohtelua, sillä se saattaa joistain tuntua hieman kiusalliseltakin.

Ystävänpäivä muistuttaa miehiä siitä, että heidän tulisi olla hieman romanttisempia – ainakin naisten mielestä. Enkä tarkoita välttämättä mitään kynttiläillallisia, vaan aivan perus muistamista ja huomion antamista. Voit viedä tyttösi syömään ravintolaan myös arkipäivinä. Yllätyselementti saa aikaan kivan fiiliksen. Muista kuitenkin antaa ystävänpäivänä vähintäänkin kortti.