onko tavoitteenasi lihaskasvu?

Lihaskasvu tavoitteena? Katso nämä 20 vinkkiä!

Kuka haluaa olla iso? Jos vastasit kieltävästi, niin lopeta lukeminen tähän.

Miehet käyvät salilla usein sen takia, että he haluavat tulla isommiksi. Eikä nyt puhuta läskin lisäämisestä, sillä artikkelin teema on lihaskasvu. Haastattelimme salien isoimpia jätkiä, ja kysyimme heiltä mikä on heidän suuruutensa salaisuus?

Keräsimme tähän artikkeliin 20 heidän mielestään tärkeintä asiaa, jotka sinun tulee tehdä, jos haluat lihaskasvua. Jotkut näistä voivat näyttää itsestäänselvyyksiltä, jotkut saattavat olla sinulle täysin tuoreita vinkkejä. Nämä salikarjut olivat kuitenkin joskus sinun kokoisiasi, mutta näillä ohjeille he ovat kasvattaneet itsensä uudelle tasolle.

 

20. Ota treenaaminen tosissasitreenaa tosissasi, älä vakavasti

Ero mestarilla ja häviäjällä on se, että mestarin mennessä salilla hänellä on aina tavoitteita. Salilla käynnin tulee olla hauskaa, mutta se ei saa muuttua pelleilyksi. Älä anna häiriötekijöiden hidastaa treeniäsi tai heikentää motivaatiotasi.

19. Tee sarjoja failureen asti

On yleisesti hyväksytty fakta, että liikkeen viimeisellä sarjalla kannattaa tehdä toistoja aina siihen pisteeseen saakka, kun rauta ei enää nouse. Kannattaa myös pyytää kaveria apuun, ja tehdä hänen kanssaan vielä muutama pakkotoisto. Tämä tehostaa mukavasti lihasten kasvamista.

18. Pyri siihen, että sinulla ei ole heikkoja kohtia

Monet kehonrakentajat kokevat tämän vaikeaksi. Parhaita lihaksia on usein mukavampi treenata, kuin heikoimpia. Kannattaa kuitenkin keskittyä heikkoihin kohtiin, ja treenata niitä enemmän. Pian voitkin huomata, että sinulla ei ole enää heikkoja lenkkejä kropassasi. Onko heikkoutesi huonot vatsalihakset? Tässä tapauksessa katso tämä linkki, niin löydät 10 syytä, mistä se saattaa johtua.

17. Kyykkää, maveta ja tee penkkiämaastaveto vapauttaa paljon testosteronia

16. Sinun ei ole pakko kyykätä, mavettaa tai penkata

Nämä kolme perusliikettä vapauttavat kehoosi paljon testosteronia, joka parantaa lihaskasvua. Yleensä niitä kannattaa tehdä mahdollisimman paljon. Ihmiset ovat kuitenkin yksilöitä, ja se mikä toimii jollain muulla, ei välttämättä toimi sinulla. Monin kertainen Mr.Olympia – voittaja Dorian Yates mm. huomasi, että jalkaprässi toimii hänellä paremmin, kuin kyykyt. Hänen kuitenkin täytyi testata molempia liikkeitä nähdäkseen, kumpi sopii hänelle paremmin. Sääntö numero seitsemäätoista ei ole siis pakko noudattaa, mutta se on paras tapa kasvattaa lihaksia useimmille ihmisille. Kokeile siis mikä sopii sinulle ja treenaa sen mukaan.

Älä myöskään jätä jalkatreeniä väliin, sillä sen vapauttama testosteroni auttaa työstämään myös muita lihaksia.

Artikkeli jatkuu seuraavalla sivulla –>