vatsalihakset eivät tule huonosti nukkumalla

10 syytä, miksi omistat pienet vatsalihakset

Vatsalihakset ovat tärkeitä ulkonäön kannalta, mutta myös keskivartalon voiman takia.

Ehkäpä olet jo monta kertaa yrittänyt hankkia itsellesi kunnon vatsalihakset, mutta se ei ole onnistunut? Minkä takia joillekin on niin vaikeaa saada ”sixpack”?

Katso alta 10 syytä, joiden takia et omista sixpackia.

Liian pienet lihakset

Ensimmäinen syy, miksi sinulla ei ole abseja on yksinkertainen: sinulla ei ole tarpeeksi lihaksia. Kaikilla on vatsalihakset, mutta joillakin niitä vain on hyvin vähän. Mitä suuremmat ovat vatsalihaksesi, sitä suuremmalta ne näyttävät myös rasvakerroksen läpi, ja sitä atleettisemmalta näytät. Saadaksesi vatsalihaksia, tee vatsalihas liikkeitä, joissa käytät melko raskaita painoja. Tämä auttaa lihasten koon kasvuun. Esimerkiksi istumaan nousut levypainojen kanssa toimivat hyvin.

Huonot geenitihmisen dna-ketju

Yksi syy siihen, miksi sinulla on pienet vatsalihakset, voi olla geenisi. Joillakin ihmisillä on syntyperäinen taipumus kerätä hieman enemmän rasvaa vatsalihastensa eteen, ja tällöin voi olla todella vaikeaa saada vatsalihaksia näkymään. Geenit vaikuttavat myös paljon lihasten rakentumiseen, ja jos omaat huonot vatsalihas geenit, voi komeiden absien hankinta olla kovan taistelun takana. Mahdotonta se ei kuitenkaan ole.

Et juo tarpeeksi vettä

Pikaruuan ja prosessoitujen ruokien maailmassa veden puute on normi. Emme useinkaan juo niin paljon vettä, kuin meidän pitäisi juoda. Kehojamme kuivattavat erityisesti kofeiini ja alkoholi. Pyri juomaan mahdollisimman paljon vettä ja vältä turhaa suolaa, kofeiinia ja alkoholia. Näin sinun pitäisi huomata ero muutamassa päivässä, jos olet ennen juonut liian vähän vettä. Riittävä veden saaminen nopeuttaa aineenvaihduntaa, pirteyttää ja vähentää stressiä. Siitä on siis paljon erilaisia hyötyjä tavoitellessasi suurempia vatsalihaksia.

Et nuku tarpeeksihuono uni vaikeuttaa sixpackin hankintaa

Huomaatko koskaan, että työskentelet usein myöhään, ja nukut liian vähän. Viikonloppuna sitten nukut pitkään ja pyrit näin vähentää univelkaasi. Jos aiot hankki pyykkilautavatsan, niin tämä ei ole vaihtoehto. Unen puute aiheuttaa kortisolin eritystä kehossa. Tämä hormoni edesauttaa rasvan muodostumista vatsan seudulle.

Joten, mene aikaisin nukkumaan, läski. Ei vain sen takia, että mahasi pienenee, vaan myös sen takia, että silloin olet virkeämpi ja tuottavampi.

Tarvitset lisää hiilihydraattejahiilareiden syöminen on tärkeeä

Monet ajattelevat, että poistamalla hiilihydraatit ruokavaliosta pääsee nopeiten eroon rasvasta. Valitettavasti laihtuminen ei toimi näin yksinkertaisesti. Vähä hiilihydraattiset dieetit saattavat olla hyvä keino päästä rasvasta eroon, mutta pitkään jatkunut vähähiilihydraattinen ruokavalio ei ole hyväksi. Aineenvaihduntasi muuttuu todella hitaaksi, jos syöt pitkään vain vähän hiilareita. Tästä syystä kehosi polttaa niin vähän kaloreita, että laihdutus muuttuu mahdottomaksi. Syö siis paljon kaloreita vähintään kerran viikossa, jotta saat tasapainon pidettyä yllä. Vatsalihakset kiittävät tästä hyvästä.

Keskityt liikaa vatsalihasten treenaamiseen

Monet miehet, jotka pitävät vatsalihasten hankintaa päätavoitteenaan, keskittyvät liikaa niiden treenaamiseen. Vatsalihakset ovat todella pieni lihasryhmä, ja vain niitä harjoittamalla et saa tarpeeksi kaloreita palamaan, jotta voisit pudottaa painoasi. Lisäksi vatsalihasten treenaaminen ei vapauta niin paljoa testosteronia kehoosi (joka auttaa lihaskasvussa), kuin suurten lihasryhmien, kuten jalkojen treenaaminen vapauttaa. Sali treenissä pääpainon ei todellakaan kuuluisi olla vatsalihaksissa. Kun treenaat kaikkia lihaksia, saavutat parhaat tulokset, poltat hyvin rasvaa ja vapautat paljon testosteronia. Kahvakuulalla treenaamista kannattaa harkita, jos mielit saada kovat vatsalihakset. Kuulatreeni työstää tasapainoisesti koko kehoa, vaatien kuitenkin erityisesti työskentelyä keskkivartalolta.

Sinulla on huono vatsalihaskontrolli

Vatsalihasten treenaus ei lopu kuntosalille. Muuna aikana on hyvä opetella välillä jännittämään vatsalihaksia ja pitämään niitä jännityksessä. Saat staattista harjoitusta abseillesi, sekä totuttelet pitämään niitä jännittyneinä, jolloin ne myös näyttävät paremmilta. Kun olet harjoitellut tätä tarpeeksi, pidät lähes automaattisesti niitä aina jännitettyinä, ja saat ne paremmin esiin.

Käytät liikaa alkoholiaalkoholin käyttö kerää rasvaa mahaan

Tuliko viime viikonloppu vietettyä taas radalla? Ennen, kuin tilaat seuraavan oluen, mieti ensin sen vaikutuksia vatsallesi. Alkoholi pysäyttää painon pudotuksen heti, kun se pääsee kehoosi. Tämä hidastaa sixpackin hankinta prosessiasi. Alkoholijuomissa on usein myös paljon turhia hiilihydraatteja, joista voi liikaa käytettynä kertyä ns. ”kaljamaha”. Vaikka pelkän veden tilaaminen baarissa saattaa tuntua pahalta, on se sen arvoista, kun alat näkemään tuloksia.

Stressaat liikaastressi on haitaksi terveydelle

Niin kuin unen puute, myös stressi vapauttaa kehoon kortisolia, joka tehostaa rasvan kerääntymistä vyötärölle. Liika stressi paitsi lisää läskiä, myös vähentää lihasmassaa. Stressi on muutenkin monilla tavoin pahaksi, sillä on esim. yhteyksiä skitsofreniaan. Älä siis stressaa, jos haluat pitää terveydestäsi huolta.

Ylensyönti

Parhaatkin meistä saattavat joskus murtua paineen alla. Suuri kompastus kivi on liian tiukka dieetti. Olet ensin viikon tiukalla laihiksella, mutta viikonloppuna syöt kaikki tulokset pois. Hyvä dieetti ei ole liian vaikea. Sillä saat myöskin tarpeeksi kaloreita, ja elimistösi pysyy virkeänä. Liian vähäkalorinen dieetti onkin usein syynä ylensyöntiin. Sinun kannattaa laskea painosi ja treeni määräsi perusteella, kuinka paljon kaloreita tarvitset. Hyvä laskuri löytyy vaikkapa tältä sivustolta.

Vikat sanat

Jäikö jotain olennaista mainitsematta? Ota kantaa kommenttikentän kautta…