suorin jaloin maastaveto, eli sjmv

Suorin jaloin maastaveto | Ohjeet

Yhden jalan sjmv

Tämän liikkeen voi tehdä myös yhdellä jalalla. Erona perusliikkeeseen on se, että tällöin taakkaa kohdistuu hieman enemmän pakaroille. Tasapainoharjoituksenakin voi liikkeen halutessaan ottaa.

Ohje:

Yläasennossa toisen jalan tulee olla hieman ilmassa, jalat ovat kuitenkin vielä vierekkäin. Alaspäin mentäessä ilmassa olevaa jalkaa taitetaan hiljalleen taaksepäin. Liikkeen lopussa vapaana oleva jalka tulisi olla suorana noin 90 asteen kulmassa. Yhden jalan suorin jaloin maastaveto on muilta osin samanlainen kuin perusliikekin.

Sjmv käsipainoilla

Suorin jaloin maastavetoa voi levypainojen lisäksi tehdä myös käsipainoilla, tai halutessaan vaikka kahvakuulilla.

Ohje:

Ota myötäote käsipainoista/kahvakuulista. Aseta painot jalkojen etupuolelle. Rystysien tulisi nyt osoittaa suoraan eteenpäin. Liike tehdään muuten samalla tavalla kuin levypainoillakin.

Vikat sanat

Suorin jaloin maastaveto on hyvä liike sekä takareisille, että alaselälle. Siksi sitä tehdään moniosaisessa saliohjelmassa joskus selkä-, joskus jalkapäivinä. Takareisien kasvattamiseen liike on parhaimpia mahdollisia, kunhan vain muistat puristaa pakaroitasi ja pitää selän suorana.

Aloita liikkeen harjoitteleminen pienillä painoilla, sillä tämä on selvä taitoliike. Hyvä tuntuma takareisissä on kaiken a ja o.