kotikuntosali käsipainoilla

Täydellinen kotikuntosali alle 700 eurolla!

Leuanvetotanko

leuanavetotanko on hyvä lisä kotiin
Kuva: Santeri Viinamäki / WIkimedia Commons

Leuanvetäminen on parhaita harjoituksia yläselälle ja niskalle. Samalla myös hauikset saavat treeniä. Leuanvetotanko on pakko-ostos kotikuntosalille.

Taas päästään kiperään kysymykseen, onko vähemmän enemmän vaiko vähemmän?

Tähän ”leuanvetoasemaan” on yhdistetty myös mahdollisuus tehdä dippejä ja vatsalihaksia. Hinta n. 150 euroa.

Pelkän kattoon tai seinään kiinnitettävän tangon saa kuitenkin n. 30 eurolla.

Selkäpenkkiselkäpenkki lisäpainolla

Tämä ei ole enää ns. ”pakollinen varuste” kotikuntosalille. Selkää voi treenata monipuolisesti ilman selkäpenkkiäkin, joskin se on loistava väline selän ja takareisien treenaamiseen.

Tämä monitoimi-laite sisältää vatsa-, selkä- ja sissy-kyykky-penkin. Se pyörii samassa hintaluokassa, kuin pelkistetyt selkäpenkitkin.

Suojamatto – jotta lattia ei hajoa

oranssi jooga matto

Painojen paukuttaminen on kovaa hommaa ja joskus ne eivät tule rauhallisesti alas. Silloin on hyvä olla kumimatto suojaamassa lattiaa kolhuilta. Maton kanssa on myöskin paljon mukavampi tehdä kehonpainoharjoituksia ja foam rollata, kuin paljaalla lattialla. Tämä vaahtomuovista valmistettu suojamatto suojaa lattian ja toimii treeni-mattona.

Voimapyörä vatsalihaksia himoavillevoimapyörällä saa sixpäkin

Voimapyörä kuuluu jokaisen kehorakentajan tai kehoaan rakentelevan kotiin – omistit sitten kotikuntosalia tai et. Voimapyörä on nimittäin ehkäpä jopa paras vatsalihaksille kehitetty harjoitteluväline. Tämän lisäksi se on myös halpa, vain n. 15 euroa. 

Kahvakuula liikuvuuden lisäämiseenkahvakuulatreeni polttaa rasvaa

Kahvakuula on todella monipuolinen väline, jolla voi harjoittaa kehon jokaista lihasta. Kahvakuula on myös omiaan voimatreeneihin ja liikkuvuuden lisäämiseen.

Foam roller lihasten aukaisuunputkirulla, eli foam roller

Foam roller, eli putkirulla on väline jolla saat raksautettua selän ja venytettyä lihaksia sekä pehmytkudoksia. Putkirullasta on ollut minulle erityisen suuri apu jalkapäivien lämmittelyihin ja selän avaamiseen. Tämä rulla on ostos, joka todennäköisesti tulee olemaan kotikuntosalisi paras!

Vikat sanat

Täydellinen, mutta työmiehen kukkarolle sopiva kotikuntosali sisältää ainakin monitoimi-kuntolaitteen, levypainosetin, kyykkytelineen ja vähintäänkin leuanvetotangon. Suojamatot luen itsestäänselvyydeksi. Kahvakuulaa ja putkirullaa en yllä maininnut, sillä ne on hyvä löytyä kotoa vaikka siellä ei kuntosalia olisikaan.