pulled pork hampurilainen bbq-kastike

Pulled pork hampurilainen BBQ-kastikkeella

Pulled pork tarkoittaa revittyä porsaanlihaa, joka tyypillisesti valmistetaan porsaan niskasta eli kasslerista hitaasti paistaen. Lihan paistuttua se revitään kahdella haarukalla palasiksi ja tarjoillaan usein BBQ-kastikkeen kanssa. Pulled pork hampurilainen on kuitenkin jotain vielä parempaa – ovathan molemmat aineosat loistavia jo yksinäänkin.

Pulled pork hampurilainen on paitsi täydellinen ”mässyruoka”, myös todella edullinen valinta herkuttelu hetkiin. Pääraaka-aineena käytettävä kasslerliha on lihoista halvimpia ja aliarvostetuimpia. Se sisältää runsaasti rasvaa ja sidekudosta, jotka sulavat ja voitelevat lihan sen lämpötilan ohittaessa 75 astetta.

Kassler mielletään usein sitkeäksi ja heikkolaatuiseksi lihaksi, jonka viimeistään pilaa runsas sidekudoksen määrä. Pitkä paistoaika ja repiminen kääntävät nämä heikkoudet kuitenkin kasslerin eduksi.

Pulled pork hampparien valmistaminen vie kuitenkin aikaa – ja paljon. Valmistelut on syytä aloittaa jo edellisenä päivänä ja itse lihan paistaminen voi viedä jopa 6 tuntia, riippuen tietenkin paistettavasta määrästä. Runsas paistoaika tekee lihasta niin mureaa, että se hajoaa jopa käsissä. Tällä reseptillä makuelämys tulee olemaan unohtumaton.

Pulled pork hampurilainen BBQ-kastikkeella

  • 1 kg kassleria
  • hampurilaissämpylöitä (Kannattaa valmistaa itse. Ohjeet löytyvät seuraavalta sivulta, tai tästä klikkaamalla)
  • coleslaw -salaattia (Ohjeet)
  • tomaattiviipale
  • paprikamajoneesia

Mausteseos lihalle

  • 2 tl suolaa
  • 2 tl mustapippuria
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 tl Garlic & Herbs mausteseosta

BBQ-kastike 

  • Lientä paistamastasi possusta
  • 2 dl omena- tai valkoviinietikkaa
  • 1,5 dl vettä
  • 2 dl tomaattipyreetä
  • 1 dl sinappia
  • 2 rkl worcestershire-kastiketta
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl cayennepippuria tai chilimaustetta
  • 0,5 tl mustapippuria

Ohjeet

Ensimmäisenä sekoitetaan kuivamausteseoksen ainesosat keskenään. Hiero kasslerliha kauttaaltaan mausteseoksella. Pakkaa suljettuun rasiaan ja anna makujen kehittyä jääkaapissa vähintään parin tunnin ajan, mieluiten kuitenkin yön yli.

Ota liha huoneenlämpöön lämpiämään tunti ennen paistamista. Lämmitä uuni n. 150 asteeseen. Aseta liha uuninkestävään pataan tai vuokaan. Anna lihan kypsyä n. 4-6 tuntia, riippuen täysin uunin tehosta. Käännä lihoja puolessa välissä. Kypsyyttä kannattaa neljän tunnin jälkeen testata – liha on tarpeeksi mureaa silloin, kun sitä voi todella helposti repiä sormilla tai haarukoilla.

tältä pulled porkin tulee näyttää

Lihan ollessa valmista, on vuorossa BBQ-kastike, joka onkin yksinkertainen valmistettava. Sinun tarvitsee vain sekoittaa kaikki ainekset yhteen, jonka jälkeen kiehauta ne nopeasti. Käännä lämpöä pienemmälle ja hauduttele kastiketta 15 minuuttia. Maistele kastiketta ja lisää mausteita oman maun mukaan.

Lihan viilennyttyä huoneenlämmössä n. 10 minuuttia, kaada liha-astiaan tilkka vettä, kaavi maukkaat nesteet talteen ja lisää ne (tarvittaessa siivilän läpi) BBQ-kastikkeeseen tuomaan aromeja.

Revi possun liha kahdella haarukalla ohuiksi säikeiksi (mitä ohuempia, sitä mehevämpää). Kaada sekaan sopiva määrä juuri valmistamaasi barbequekastiketta. Sekoita.

Viimeisenä vuorossa on pulled pork hampurilaisen kokoaminen. Huomaa, että itse sämpylät kannattaa valmistaa itse, mikäli haluat päästä parhaaseen lopputulokseen. Vaihtoehtoisesti ne voi käydä hakemassa lähikaupasta.

Kasaa ainekset seuraavassa järjestyksessä (alhaalta ylöspäin): tomaattiviipale, pulled pork -liha, paprikamajoneesi ja coleslaw -salaatti (jonka voit hakea kaupasta, tai valmistaa helposti myös itse).

Lopuksi sämpylä kiinni ja pulled pork hampurilainen on valmis nautittavaksi!

Seuraavalta sivulta löydät ohjeet hampurilais-sämpylän valmistamiseen –>