pulled pork hampurilainen bbq-kastike

Pulled pork hampurilainen BBQ-kastikkeella

New York Timesin hampurilaissämpylä resepti (8 kpl)

  • 2,5 dl vettä
  • 1 kananmuna
  • 3 rkl maitoa
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 1,5 tl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl voisulaa
  • 8 dl vehnäjauhoja

Lisäksi tarvitset voiteluun:

  • 1 kananmuna ja tilkka vettä
  • seesaminsiemeniä

Sekoita maito ja vesi keskenään ja lämmitä seos käden lämpöiseksi. Kaada mukaan hiiva sekä sokeri ja sekoita. Anna seoksen seistä muutama minuutti, kunnes se alkaa kuplia. Vatkaa kananmuna, sulata voi ja sekoita jauhot ja suola keskenään. Kaada nämä aineosat alkuperäisen maitoseoksen sekaan.

Vaivaa taikinaa käsin n. 10 minuuttia, jonka jälkeen kaada taikina liinalla peitettyyn kulhoon. Anna taikinan kohota noin kaksi tuntia (kunnes se on kohonnut kaksinkertaiseksi).

Jauhota pöytä vehnäjauhoilla, kaada taikina pöydälle ja tee siitä varovasti n. kahdeksan sämpylää. Asettele sämpylät leivinpaperille, liina päälle ja anna nousta vielä tunnin ajan.

Laita uuniin vesiastia ja lämmitä uuni 200 asteeseen. Valmista muna-vesiseos ja voitele sillä sämpylät. Koristele seesaminsiemenillä. Paista sämpylät kauniin ruskeiksi uunin keskitasolla (n. 15 min).