bisnesmies ja lentokone

Millainen on hyvä matkalaukku?

Tavaroiden organisointi

parranajopakki on hyvä lisävaruste

Tavallinen matkalaukku on pelkkä laatikko, jonka ulkopuolelta löytyy pari pientä vetoketjullista taskua. Laitat kaikki tavarasi samaan isoon lokeroon ja toivot parasta..

Voiko matkalaukku olla parempi?

Me uskomme niin. Hyvässä matkalaukussa on vähintäänkin erillinen osasto likaisille vaatteille. Mutta miksi tyytyä vain siihen, kun paljon muutakin on tarjolla?

Tässä on muutamia laukun organisointia helpottavia ominaisuuksia:

Kenkäpussi. Löysä tasku, joka on tarpeeksi suuri suurimmalle osalle kengistä. Kenkien pohjat nojaavat vasten laukun takaseinää. Mikäli et ota varakenkiä mukaan, niin voit täyttää pussin jollain muulla, tai antaa sen maata lättänä seinää vasten. Sinä päätät.

Sisäänrakennettu parranajopakki. Nämä istuvat lähes aina paljon paremmin, kuin erilliset versiot. Bonusta on, jos sen saa suljettua klipsulla tai vetoketjulla. Lisää bonusta tulee, jos pakin pystyy irrottamaan ja asettamaan hotellin pyyhekoukkuun.

Irrotettava pyykkipussi. Vetoketjulla suljettava pussi, johon voit laittaa kaikki likaiset vaatteesi. Puhtaat vaatteet eivät ala haisemaan hieltä ja irrotettavuuden ansiosta voit tarvittaessa käyttää vaatteet paikallisessa pesulassa.

Läpinäkyvä dokumenttitasku. Täydellinen paikka, johon voit laittaa tarvittavat yhteystiedot ja muun matkalla tarvittavan informaation. Läpinäkyvyys tekee tiedon käsittelystä huomattavasti nopeampaa.

Extrat

virtapankki on hyvä lisä matkalaukkuun

Unelmoimme täydellisyydestä, joten miksi emme laittaisi lisää ominaisuuksia toivelistalle? Mikään näistä ei ole pakollinen, mutta ne auttavat täydellisyyden tavoittelussa.

Sisäänrakennettu laturi. Pieni varavirtalähde, jossa on USB-liitäntä. Laita se elektroniikka pussin sisälle, niin saat ladattua kännykkääsi myös lennolla. Todella käytännöllinen pitkillä lennoilla. Saat hankittua sen täältä. Hyvä matkalaukku muuttuu vielä paremmaksi, kun liität siihen virtapankin.

Piilotasku. Et tule saamaan tavallisista kaupoista mitään James Bond -tavaraa, mutta lukolla varustettu tasku auttaa sinua pitämään passisi ja rahasi turvassa.

Kiristyshihnat. Ulkoiset hihnat, jotka auttavat puristamaan laukun mahdollisimman pieneksi. Loistava apu kroonisille ylipakkaajille ja auttaa pitämään laukun koon sallituissa rajoissa.

Tuuletusaukot. Teräsverkko tai pieniä reikiä kovissa reunoissa; molemmat mahdollistavat ilman puristamisen pois laukusta vetoketjun sulkemisen jälkeen. Ne myöskin auttavat vaatteitasi saamaan ilmaa ja näin ehkäisevät ummehtunutta hajua.

Vikat sanat

Onko täydellistä matkalaukkua olemassa?

Onnea yritykseen, jos aiot löytää laukun, jossa on kaikki edellä mainitut ominaisuudet. Sellainen laukku kun on vieläkin pelkkä isojalka. Jo valmiiksi hyvä matkalaukku voi kuitenkin tavoittaa täydellisyyden, jos siihen on valmis ostamaan lisävarusteita.

Voit kuitenkin päästä melko lähelle täydellisyyttä.