bisnesmies ja lentokone

Millainen on hyvä matkalaukku?

Kantomukavuutta laukulle

Tulet kantamaan laukkuasi tulevien vuosien aikana (toivottavasti) useita kertoja läpi lentokenttien. Sen kantaminen paikasta toiseen tulisikin olla mahdollisimman helppoa ja huoletonta. Hyvä matkalaukku ei hierrä käsiäsi.

Muutamat ominaisuudet tekevät matkalaukun raahaamisesta huomattavasti mukavampaa:

360 astetta kääntyvät pyörät. Tämä tekee iso eron matkalaukun raahaamiseen. Jos pyörät ovat lukittu yhteen asentoon, niin laukku kallistelee ja pyrkii jatkuvasti kulkemaan omaa reittiään. Kääntyvät pyörät säästävät hermoja, aikaa ja ranteita. Nämä ovat hyvän matkalaukun varuste.

Pitkä teleskooppi-varsi. Suomalaiset ovat keskimääräisesti todella pitkiä verrattuna muuhun maailmaan. Pitkien ihmisten on pakko hankkia laukku, jonka kahva tulee ainakin vyötärön korkeudelle, sillä matalammat ajavat sinut kumaraan – selkäkivut eivät ole toivottu asia kesken lennon.

Kaksi kantokahvaa. Toinen on edellä mainittu pitkä teleskooppi varsi ja toinen on kahva, jonka avulla matkalaukkua voi kantaa salkun tapaan. Kaksi kahvaa antaa sinulle enemmän vaihtoehtoja. Ne myös tekevät laukusta helpomman käsitellä koneessa, kun sinun pitää nostaa laukku hyllylle.

Pehmustetut kahvat. Hyvin pehmustettu ja päällystetty kahva tekee laukusta huomattavasti mukavamman kannettavan. Luota meihin.

Joissakin matkalaukuissa on myös reppu tyyppisiä kantohihnoja. Kaikki eivät kuitenkaan syty ajatuksesta, että laukkua joutuu kantamaan repun tapaan. Etenkin likaiset pyörät, jotka hakkaavat selkään ärsyttävät suunnattomasti ihmisiä.

Helppo pääsy matkatavaroihin

lentoliput

Muistatko aikaa, jolloin käsimatkatavarat tarkoittivat lähinnä kirjoja ja ruokaa, jotka otettiin mukaan lennolle?

En minäkään, mutta se oli todellisuutta aikana, jolloin matkalaukuista ei peritty ylimääräistä maksua. Nykyään käsimatkatavarat tungetaan täyteen tavaraa, jotta erillistä matkalaukkua ei tarvitsisi ottaa mukaan. Lyhyillä matkoilla matkalaukku kannattaakin usein laittaa käsimatkatavaraksi. Siltikin tarvitset paikan, johon laitat lennon aikana tarvittavat asiat.

Haluatkin varmasti laukkuusi muutamia lokeroita ja pusseja, joista lennon aikana voi nopeasti napata itselleen ruokaa tai lehden:

Vesipulloteline. Sijainti luontevasti laukun ulkopuolella.

Lehti / paperi tasku. Tarpeeksi ohut, jotta sinulle ei tule mieleen sulloa sitä täyteen muuta tavaraa. Taskun tulee olla vetoketjulla tai muulla tavalla suljettava, jotta matkustusdokumenttien ja passien putoamista ei tarvitse pelätä samalla, kun heilut laukkusi kanssa ympäriinsä.

Pehmustettu elektroniikkapussi. Sijaitsee laukun ulkopuolella, jotta pääsy on helppoa. Hyvä pehmustus on halpa vakuutus elektroniikallesi.

Venyvä nylon-hihna. Tämän remmin alle voit tunkea takkisi, kun matkustat lämpimämpään paikkaan, jossa takki muuttuu hyödyttömäksi. Voit jättää sen hihnan alle, kunnes tarvitset sitä uudestaan – eikä sinun tarvitse avata laukkuasi missään vaiheessa.

Yleisesti ottaen lisätaskut ovat aina tervetulleita. Etsi niin isoja, että niihin mahtuu ruokaa, kirjoja ja matkadokumentit. Tavoitteesi on, että et joutuisi avaamaan laukkua kertaakaan kodin ja hotellin välillä.