keskivartalotreeni salilla

Täydellinen keskivartalotreeni salilla – Ohjeet

Voimapyörävoimapyörällä saa sixpäkin

Kuten nimikin kertoo, tarvitset tätä liikettä varten voimapyörän. Se kuitenkin löytyy monista kodeista ja lähes jokaiselta kuntosalilta.

Asetu polvillesi ja ota voimapyörä käsiisi. Aseta voimapyörä maahan ja ”rullaa” itsesi lähes suoraksi niin, että maha ja kasvot melkein osuvat maahan. Älä kuitenkaan anna niiden osua. Pysähdy kahdeksi (2) sekunniksi ja rullaa itsesi takaisin yläasentoon.

Linkkuveitsi

Tämäkin liike on varmasti monille tuttu jo peruskoulusta.

Asetu selinmakuulle. Nosta samaan aikaan sekä jalat, että kädet suoraan ylöspäin. Huomaat varmaan mistä liikkeen nimi tulee.

Muista pitää jalat suorina.

Selkäpenkkiselkäpenkki lisäpainolla

Liikkeen voi tehdä lisäpainoilla tai ilman. Lisäpainoa saat ottamalla levypainon syliisi.

Etsi saliltasi selkäpenkki. Säädä selkäpenkki niin, että voit huolettomasti liikuttaa lantiotasi.

Asetu selkäpenkkiin yläasentoon. Jännitä vatsa- ja muut keskivartalon lihakset koviksi, sillä muuten liike kuormittaa lähinnä takareisiä. Lähde laskeutumaan hitaasti alas. Alhaalla lähde suoristamaan selkää nikama kerrallaan ylöspäin. Lopussa ojenna selkää hieman vaakasuoran linjan yli, mutta älä liikaa.

Banana roll

banana roll liike

Treenin viimeinen liike, joka kuormittaa lähes jokaista keskivartalon lihasta.

Asetu selinmakuulle ja nosta jalkojasi ja käsiäsi hieman ilmaan. Jännitä keskivartaloasi. Kierähdä kyljellesi niin, että jalat ja kädet ovat kokoajan ilmassa. Jatka kierähtämällä mahallesi. Kierähdä takaisin alkuasentoon kyljen kautta.

Pysähdy aina kahdeksi sekunniksi kylki- maha- ja selkäasennossa.

 

Vikat sanat
  • Keskivartalotreeni salilla auttaa parantamaan muiden liikkeiden, erityisesti raskaiden nostojen suorittamista.
  • Näkyvien lihasten lisäksi keskivartalotreenissä on tärkeää harjoittaa myös syviä lihaksia, joiden avulla saat kehitettyä keskivartalon hallintaa.
  • Rasvanpolttoon vatsa- ja keskivartalotreeni salilla eivät ole otollisia. Rasvaa kannattaa polttaa siihen suunnitelluilla ohjelmilla.