murretut alkoholimyytit

5 murrettua alkoholimyyttiä

Aiheuttaako absintti oikeasti hallusinaatioita? Tuleeko skottiviski juoda raakana? Missä gini on keksitty?

Enää sinun ei tarvitse miettiä – tai irvistellä juodessasi skottiviskiä raakana. Päätimme etsiä totuuden näihin kansan keskuudessa eläviin myytteihin. Mursimme viisi yleistä alkoholimyyttiä.

Oletko utelias? Lue alla olevat myytit, niin voit juoda tästä lähtien rauhassa. Kippis!

Absintti aiheuttaa hallusinaatioitaabsintissa ei ole hallusinogeeneja

Jotkut absintin markkinoijat tykkäävät rahastaa ihmisiä tuotteensa kyseenalaisella maineella. Absintti ei kuitenkaan ole yhtään sen psykoaktiivisempi, kuin viski tai vodkakaan. Viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että nykyaikainen absintti ei sisällä hallusinogeeneja tai muitakaan psykoaktiivisia substansseja. ”Vahvin huume absintissa on ja on aina ollut alkoholi,” sanoo Ted A. Breaux, yksi maailman johtavista absintti asiantuntijoista.

Rommi on karibialainen juomarommia valmistetaan ympäri maailman

Rommin kaupallinen syntymäpaikka on saattanut olla tropiikin sokeriruoko pellot ja saaret, mutta Yhdysvaltojen vapaussodan aikana New Englannin alueella oli jo kymmeniä rommitislaamoita,” sanoo rommiasiantuntija Wayne Curtis, joka on kirjan ’And s Bottle of Rum: A History of the New World In Ten Cocktails’  kirjoittaja.

”Nykyään rommi on jälleen pohjoisamerikkalainen tuote ja rommia tuotetaan joka paikassa Bostonin ja Havaijin välillä,” Curtis jatkaa.

Skottiviski tulisi juoda sellaisenaanviski tulee juoda haluamallasi tavalla

”Väärin, viski tulisi juoda sellaisena, kuin sen haluat juoda: raakana, jäillä tai veden, teen tai kookoksen kanssa,” sanoo Charles MacLean, James Beard palkittu kirjailija Skotlannista.

”Single Maltit kannattaa kuitenkin juoda mieluummin veden, kuin jäiden kanssa. Tällöin maut avautuvat paremmin ja maistelu on helpompaa,” hän jatkaa.

Kaikki viinat ovat samaa tavaraaviinoissa on huomattavia eroja

Ei sinne päinkään. Viinojen erot syntyvät siitä, missä ne tehdään ja miten ne on tislattu. ”Perinteiset itäeurooppalaiset vodkat ovat paljon hyökkäävämpiä, karskimpia ja vankempia. Lännessä viina on paljon pehmeämpää ja helpommin lähestyttävää,” sanoo Tony Abou-Ganim, Vodka Distilled -kirjan kirjoittaja.

Gini on englantilainen keksintögini ei ole englantilainen keksintö

Britit ovat toki kuuluisia monista gini -tuotteistaan, mutta ensimmäisenä giniä tislattiin Hollannissa tai Belgiassa. Kolmekymmentä vuotta kestäneen sodan aikana englantilaiset sotilaat näkivät hollantilaisten valmistavan itseään taisteluun ginin avulla. He päättivät tuoda kotiin tuliaisina niin kutsuttua ”Hollantilaista rohkeutta”.