rautaa

Näillä kolmella tavalla estät lihaksistosi kasvamisen

”Presidentti Sauli Niinistölläkin on aikaa syödä aamupala.”

Fitness- villityksen vallitessa saamme joka puolelta tietoa ravinnosta ja treenistä. Jokaisessa lehdessä ja ohjelmassa on valmis ratkaisu, jolla sinun kuuluisi saavuttaa tuloksia. Mutta entä, jos tuloksia ei silti tule?

Sali on loppujen lopuksi melko yksinkertainen harrastus. Pelkällä järjen käytöllä pääsee jo pitkälle. Lihaksen kasvamiseen ei vaadita mitään monimutkaisia treeniohjelmia tai super-ravinteita. Monet miehet keskittyvätkin liikaa saliharrastuksen yksityiskohtiin, vaikka perus asiatkin olisivat hukassa.

Jotta saisit kaiken irti treenistä, ja ruuasta, tulee sinulla olla terveitä tapoja, jotka tukevat harrastusta. Tällöin myös tavoitteet ovat paljon helpompia saavuttaa.

Katso alta kolme huonoa tapaa, jotka saattavat syödä tuloksesi.

Huono uni

nukahtamis vaikeudet voivat pilata tulokset

Monet ihmiset eivät ymmärrä, että he nukkuvat huonosti. Monet taas ymmärtävät hyvinkin, mutta eivät osaa auttaa itseään. Huono uni voidaan jakaa kahteen eri kategoriaan.

Nukahtamisvaikeudet

Nukahtamisvaikeudet johtuvat usein korkeista kortisolitasoista (stressi hormoni) myöhään illalla. Kortisolitason voi testata verikokeissa. Voit myös tutkia asiaa helpommin, kun mietit ilta rutiineitasi. Myöhään työskentely nostaa kortisolitasoasi illalla. Jos sinulla on tapana stressata esim. työasioita ennen nukkumaan menoa, niin nukahtaminen on silloin paljon vaikeampaa.

Jos suunnittelet sängyssä huomisen töitä, niin silloin nukahtaminen on usein vaikeampaa, vaikka työt olisivat jopa mukavia ja mielenkiintoisia. Kannattaakin mieluummin kirjoittaa muistilappu huomenna tehtävistä asioista, kuin kelata niitä päässään ennen nukkumaan menoa.

Aivot tarvitsevat aikaa rentoutua ja aikaa valmistella sinut uneen. Tee iltarutiineja itsellesi, jotta voit alkaa rentoutua jo ennen, kuin menet sänkyyn. Sammuta valot, televisiot ja tietokoneet tuntia ennen nukkumaan menoa. Elektroniikasta lähtee sinisen spektrin valoa, joka estää kehon melatoniinin tuotannon – hormonin, joka saa meidät nukahtamaan.

Öinen heräily

Tämä ilmiö johtuu useimmiten ruuasta, jota syöt. Jotkut ruuat saattavat aiheuttaa joillekin heräilyä keskellä yötä. Helpoiten tästä ongelmasta pääsee eroon, kun alat pitämään ruokapäiväkirjaa. Merkitse kirjaan myös joka kerta, kun heräät keskellä yötä ja pyri etsimään yhtäläisyyksiä eri ruokien ja heräilyn välillä. Yleisimmän raportoituja heräilyn aiheuttajia ovat maito, pähkinät, gluteeni ja kahvi. Läpi päivän jatkuva suuri kahvin kulutus vaikuttaa tutkitusti unen laatuun vaikka et enää illalla sitä joisi. Jos luulet kahvin olevan syyllinen, niin lopeta sen juonti jo kahdelta päivällä.

Myöhäisillan ylensyönti

ylensyönti illalla pilaa dieetin

Monet vanhankoulukunnan bodarit uskovat ”yö-kataboliaan,” eli lihasten menettämiseen nukkuessa. Ellet halua maksasi toimivan ylikierroksilla yöllä, jolloin sen kuuluisi levätä, niin myöhään illalla tapahtuva mässäily ei ole hyväksi. Se onkin usein enemmän haitaksi, kuin hyödyksi. Helposti sulavat, korkea laatuiset ruuat ovat parhaita iltapaloja.

Monet ihmiset syövät puolet kaloreistaan illalla vain hieman ennen nukkumaanmenoa. Syynä on usein stressiä täynnä ollut päivä, joka johtaa ylensyöntiin illalla. Obesity Research & Clinical Practice:n tutkimuksessa tuli ilmi, että tämä ilmiö voi johtaa siihen, että verensokeri pysyy korkealla 24 tuntia vuorokaudessa, ja ajaa ihmisen oravanpyörään, jolloin ennen nukkumaanmenoa tapahtuva ylensyönti jatkuu taas huomenna.

Paremmat ruokailu valinnat auttavat ongelmaan. Joillekin tietenkin illalla tapahtuva mässäily sopii, mutta jokaisella ihmisellä on erilainen maksa – kuuntele siis omaasi. Myöhään illalla pienet ruuat ovat hyväksi, mutta aina kannattaa tarkkailla miten keho reagoi mihinkin. Olemme kaikki yksilöitä, ja sinä varmasti tunnet parhaiten oman kehosi.

Aamupalan väliin jättäminen

aamupala on päivän tärkein ateria

Kuten monet muut huonot tavat, monet ihmiset tietävät syyllistyvänsä tähän, mutta tekevät sitä silti. Suurin tekosyy on ”ei oo nälkä”.

Presidentti Sauli Niinistölläkin on aikaa syödä aamupala. Älä siis väitä etteikö sinulla olisi. On tutkittu tosiasia, että terveellinen aamiainen auttaa sinua polttamaan rasvaa, lisäämään metaboliaa sekä kohottamaan mielialaa.

Huomenna aamulla, syö aamupalaksi pekonia, munia ja pähkinöitä. Näillä eväillä saat hyvin energiaa alkavaan päivääsi. Huomaat varmasti eron aamupalattomaan päivään. Pystyt keskittymään paremmin, mielialasi on korkeammalla, etkä tunne nälkää. Paras tapa oppia syömään aamupalaa on syödä aamupalaa.

 

Vikat sanat

Salitreenistä saa otettua kaiken irti, kun vain muistaa nukkua hyvin, syödä tarpeeksi ja syödä sopivasti, jos sattuu olemaan dieetillä.

Onko sinulla ongelmia vatsalihasten kanssa? Klikkaa tästä, niin näet 10 syytä, joista se todennäköisesti johtuu.

Aamupala kannattaa syödä jo ihan senkin takia, että säästät rahaa, kun et joudu hakemaan työpaikan eväs-automaatista hintavia tuotteita. Se myös antaa sinulle energiaa suoriutua päivästä, eikä treenin väliin jättäminen enää houkuttele niin paljon. Aamiaisen syöminen myös vähentää riskiä sairastua diabetekseen.

Mikäli haluat tietää 20 vinkkiä, joiden avulla isot salikarjut ovat saaneet mittavan kehonsa, niin klikkaa tästä.