viekö tyttöystävä sinut konkurssiin?

Viekö tyttöystävä sinut konkurssiin?

”Keskiverto yhdysvaltalainen käyttää tyttöystävänsä lahjoihin yli 400 dollaria vuodessa.”

Olette olleet yhdessä kuusi kuukautta ja asiat etenevät hyvin – vietätte paljon aikaa yhdessä, ystäväsi pitävät hänestä ja hänen kaverinsa pitävät sinusta. On kuitenkin yksi ongelma. Et ole onnistunut säästämään senttiäkään viimeisen puolen vuoden aikana ja luottokorttisi luottoraja alkaa pian paukkumaan.

Tyttöystäväsi tekee sinusta köyhän, mutta miten? Ja ennen kaikkea, miten lopetat köyhtymisen? Aloitetaan miettimällä, miksi hän vie kaikki rahasi?

Hän haluaa lähteä ulos

tyttöystävä baarissa

On perjantai. Hän haluaa lähteä ulos kanssasi. Päätätte mennä parin kaverin kanssa paikalliseen baariin ottamaan muutamat, jonka jälkeen tarkoituksena on palata kotiin katsomaan elokuvaa. Ei kuulosta kännien vetämiseltä, eikä kalliilta? Kallista se kuitenkin on.

Jaetaan kulut osiin:

  • Taksi 20e
  • 5 juomaa molemmille 30e
  • Ruuat 20e

Hiljaisenakin iltana saatat kuluttaa nopeasti 70 euroa. Vietä tällaista iltaa kerran viikossa, niin huomaat, että kulutat vuodessa siihen 2940 euroa. Eikä vielä edes puhuta ravintola illallisista, leffassa käymisestä tai suomalaisesta perjantaista.

Vaikka todennäköisesti jaattekin kulut keskenänne, niin tosiasia on, että sosialisointi tekee huonoa lompakollesi. Pari kertaa viikossa vietettävä pubi-ilta tekee sinusta pennittömän nopeammin, kuin arvaatkaan.

Vinkki

Liittoutukaa muutaman pariskunnan kanssa yhteen ja järjestäkää kerran viikossa ilta jonkun parin kotona. Tämä pari tarjoaa tuona iltana kaiken (viinat, ruuat ja tekeminen). Joka viikko vastuu illan järjestämisestä siirtyy seuraavalle parille. Illan järjestäminen on kallista, mutta se tulee halvaksi, kun saat kahtena muuna viikkona kaiken ilmaiseksi.

Soittelu ja tekstaaminen

tyttöystävä puhuu puhelimeen

Etkö omista rajatonta tekstiviestipakettia ja hänellä ei ole älypuhelinta? Onko sinulla muutakin tekemistä, kuin puhua puhelimeen? Harmi, tyttöystävä tekstaa ja soittelee sinulle silti.

Rakastan naistani. Siltikin kaipaan joskus päiviä, jolloin puhelimen käyttöni koostui muutamasta työpuhelusta ja satunnaisista puheluista kavereille, jotka menivät tähän tapaan:

  • ”Moi, tuu puntille?”
  • ”Joo. Millon?”
  • ”Kuudeks?”
  • ”Käy, moro.”

Naisten kanssa puhelut eivät vain toimi näin yksinkertaisesti…

Vinkki

Jos hän ei omista älypuhelinta, niin osta hänelle sellainen. Se säästää itsensä takaisin, kun voitte käyttää ilmaisia viestipalveluita, kuten WhatsAppia.

Hän haluaa lahjoja

pieni joululahja

Hän ei ole kohtuuton. Hän ei vaadi sinua ostamaan timantteja tai merkkilaukkuja. Hän haluaa vain, että häntä muistetaan ajoittain. Se on ihan ymmärrettävää. Silti monet meistä miehistä käyttävät todella paljon rahaa tyttöystävän/naisen lahjoihin.

Antaminen on kivaa. Sen myös huomaa yhdysvaltalaisen National Retail Federationin tekemästä tutkimuksesta. Keskiverto yhdysvaltalainen käyttää tyttöystävänsä lahjoihin yli 400 dollaria vuodessa. Ystävänpäivä-, joulu-, syntymäpäivä- ja vuosipäivälahjat… Tähän lukuun ei olla vielä laskettu satunnaisia lahjoja, kuten kukkia. Suomalainen mies käyttää todennäköisesti yhtä suuren määrän rahaa naisensa lahjoihin.

Vinkki

Sopikaa, ettette osta liian kalliita lahjoja toisillenne, jos elätte opiskelijabudjetilla.

Hän haluaa lomalle

rentouttava rantaloma

Vain pieni pakeneminen kotimaasta. Rahan palamista sana ”pieni” ei kuitenkaan hillitse.

Ensin maksat lentoliput. Sen jälkeen rahaa kuluu hotellille siirtymiseen, sekä hotelliin. Ruoka ja etenkin juominenkin maksaa myös ulkomailla, vaikka me suomalaiset ajattelemmekin sen usein vain säästönä johtuen korkeasta alkoholiverostamme. Se ei kuitenkaan ole säästöä. Säästöä on se, että et juo.

Aktiviteetitkin maksavat, etenkin turistikohteissa. Lomalla ihmisillä on usein tapana kuluttaa enemmän rahaa, kuin he olivat suunnitelleet. Jos siis ajattelit käyttäväsi matkaan 1000 euroa, niin siihen todennäköisesti kuluu n. 1300 euroa.

Vinkki

Säästä rahat matkoihin etukäteen, äläkä käytä luottokorttia. Et joudu maksamaan korkoa ja vaivalla säästettyjä rahoja ei raaski tuhlata yhtä helposti.

Kuinka lopetat tyttöystävästä johtuvan köyhtymisen?

tyttöystävä ja säästöpossu

Ole rehellinen. Jos budjettisi ei kestä kahta pubi-iltaa viikossa, niin sano siitä hänelle. Jos ette voi lähteä viikonloppulomalle, niin sano siitä hänelle. Hän kunnioittaa sinua enemmän, jos sinulla on tahdon voimaa kieltäytyä ja käyttää rahasi viisaammin. Jos hän suuttuu tästä, niin hänen ei alunperinkään pitäisi olla tyttöystäväsi.

Sinun täytyy olla rehellinen myös itsellesi. Tee itsellesi budjetti ja tiedä, mihin sinulla on varaa ja mihin ei. Maksa pakolliset menot (vuokrat, lainat, vakuutukset) ja laita sen jälkeen kuukauden rahoista 10% säästöön. Rahat, jotka jäävät käteesi ovat rahoja, joilla elät loppu kuukauden. Voit tehdä niillä mitä haluat.