onnellisuus on ilmaista

Tuoko raha onnea ja hyvän elämän?

Viisi vinkkiä onnelliseen elämään.lahjojen antaminen vahvistaa suhteita

Onnellisuus on hyvin yksinkertainen asia. Vapaa ihminen on itse oman onnellisuutensa herra.

1. Ole positiivinen.

Keskity hyviin asioihin, jotka tekevät sinut onnelliseksi. Jos olet persaukinen, muista että aina voi mennä huonommin. Onnellisuuden perustaso takaa sen, että asiat voivat aina mennä huonommaksi, vaikka tuntuisikin siltä, että pohja on jo saavutettu.

2. Anna lahjoja

”Jos haluat saada, niin on pakko antaa.” Lahjojen antaminen saa olosi paremmaksi, ja vahvistaa ihmissuhteita. Tämä fakta on todettu monissa tutkimuksissa.

3. Älä vertaa itseäsi muihin

Ensimmäisen kerran taisin kyseisen fraasin kuulla peruskoulun kolmannella luokalla, kun aloitin jääkiekon harrastamisen. Silloin sitä ei vielä pystynyt ymmärtämään, mutta kuten monet muut hyvät neuvot, tämänkin ymmärtää vasta hieman vanhempana.

4. Ota hetki itsellesi, ja muistele kuinka pitkälle olet jo päässyt

Välillä on hyvä ottaa hieman aikaa itselleen, ja muistella menneitä – vaikkapa hyvän sikarin tai olut tuopin muodossa. Jos et ole tyytyväinen talouteesi, muistele millaista elämäsi oli vaikkapa viisi vuotta sitten. Jos et ole päässyt eteenpäin, nyt on hyvä aika tehdä tavoitteita, jos nykypäivä ei miellytä.

5. Aseta itsellesi tavoitteita

Koen tavoitteiden asettamisen tärkeäksi osaksi miehuutta. Haluan päästä jatkuvasti eteenpäin. Haluan menestyä. Pyrin tekemään parhaani, mutta en kuitenkaan ota itseäni liian vakavasti, enkä lannistu vastoinkäymisistä. Olen huomannut, että tavoitteiden asettamisella on suuri positiivinen vaikutus elämänlaatuun. Tavoitteet nimittäin kuuluvat hyvään elämään. Kokeile sinäkin, et pety.