vastusnauhatreeni, eli kuminauha treeni

Kuminauhatreeni, jolla taot olkapäistäsi pyöreät

”Muista räjähtävyys!”

Käsipainoilla tehtyjen vipunostojen varjopuolena on se, että ensimmäinen puolisko liikkeestä on liian helppo olkapäille. Vastus alkaa tuntua vasta, kun painot ovat tarpeeksi ylhäällä. Puolet liikkeestä jää siis käytännössä tekemättä. Kuminauhoilla tehtäessä se ei ole ongelma. Vastusta löytyy jo alhaalta asti. Jos luulit, että kuminauhat on tarkoitettu vain tilanteisiin, joissa käsipainoja ei ole vapaina, niin olet väärässä. Tee alla esitelty kuminauhatreeni olkapäille, niin muutat varmasti mielipidettäsi.

Kuinka se toimii?

Olet todennäköisesti tehnyt aikaisemmin olkapääharjoituksia, kuten pystypunnerrusta, vipunostoja ja olankohotuksia käsipainoilla. Kuminauha treeni on siitä kiitollinen, että sitä tehdessä vastus alkaa jo alhaalta, ja kasvaa ylhäällä yllättävän suureksi. Sen takia on tärkeää saada räjähtävyyttä liikkeeseen, jotta saisit koko liikeradan käytettyä. Räjähtävyys on hyväksi: se vaatii voimaa, ja voima vaatii isoimpien lihassäikeiden työskentelyä.

Eri liikkeisiin voit joutua ottamaan eri vastuksisia kuminauhoja – riippuen tietenkin omasta tasostasi. Katso alta yhdistetty olkapää- ja kuminauha treeni.

Pystypunnerrus kuminauhallapystypunnerrus kuminauhalla

  • Sarjat: 4
  • Toistot: 6-8
  • Lepo: 60 sekuntia

Aseta kuminauhan molemmat päät eri käsiisi. Aseta kuminauhan keskikohta jalkojesi alle. Nosta nauhojen päät takakautta ylös pystypunnerruksen aloitus asentoon. Tee liike, kuten tekisit sen käsipainoilla. Muista kuitenkin räjähtävyys.

Sivu-, etu- ja takavipunostot (supersarja)sivuvipunostot kuminauhalla

  • Sarjat: 3
  • Toistot: 12-15 jokaiselle liikkeelle.
  • Lepo: Kun olet tehnyt koko kierroksen, lepää 90 sekuntia.

Liikkeet tehdään kuten käsipainoilla. Erona kuitenkin se, että kuminauhan keskiosa tulee aina asettaa jalkojen alle, ja että liikkeen täytyy olla räjähtävää, jotta se saadaan vietyä loppuun asti.

Olankohotus ja sivuvipunostot ristiin (supersarja)

  • Sarjat: 3
  • Toistot: 20 molemmissa liikkeissä.
  • Lepo: 60 sekuntia kierroksen jälkeen.

Liikkeet tehdään jälleen samoin, kuin käsipainoilla. Sivuvipunostoissa aseta kuminauhan keskiosa jalkojesi alle. Vedä kuminauhan kahvat ristiin. Muista räjähtävyys.

Olankohotuksissa kannattaa käyttää kireää kuminauhaa.

Vikat sanat

Olkapäätreeni ja kuminauhatreeni ovat helposti yhdistettävissä, kuten ehkä juuri huomasit. Voit tehdä kuminauhoilla lähes kaikki samat liikkeet, mitä tekisit olkapäätreenissäsi normaalisti käsipainoilla tai levypainoilla.

Laadukkaita kuminauhoja kehonrakentajille sekä sunnuntai salijäbille myy Fitnesstukku.fi